Επιστροφή στην εποχή του λιγνίτη

Κι επίσημα όπως φαίνεται, η κυβέρνηση επιστρέφει στην «εποχή του λιγνίτη».

Θα μείνουν ως ένα ακόμη μνημείο ασυνέπειας και δογματικής «τυφλότητας» οι πομπώδεις διακηρύξεις του πρωθυπουργού, για το «τέλος του λιγνίτη», που αποτελούσε «δρόμο χωρίς επιστροφή».

Ξεχάστηκαν και τα περί… τρομερής ρύπανσης, που προκαλεί το συγκεκριμένο ορυκτό καύσιμο. Επειδή δε θα μας μιλήσουν πάλι για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που άλλαξε δραματικά τα δεδομένα, να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων είχε ληφθεί πολύ πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όταν προέκυψαν αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τώρα, βέβαια, μένει να δούμε πώς θα υλοποιηθεί αυτός ο εναλλακτικός σχεδιασμός, με δεδομένο ότι οι μονάδες αυτές είναι κλειστές και δεν υπάρχουν καν διαθέσιμοι εργαζόμενοι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή