Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Βόμβα» του Αρειου Πάγου: «Πράσινο φως» στα funds για τους πλειστηριασμούς – Σε άμεσο κίνδυνο 700.000 ακίνητα Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Κανονικά θα διενεργούνται οι πλειστηριασμοί από διαχειριστές δανείων (servicers) για λογαριασμό των funds, καθώς με συντριπτική πλειοψηφία (56-9) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, τάχθηκε υπέρ της σχετικής απόφασης.

 

Συγκεκριμένα, οι αρεοπαγίτες δέχθηκαν την εισήγηση της αρεοπαγίτη Κανέλλας Τζαβέλα και αποφάνθηκαν ότι οι διαχειριστές (servicers) που που εδρεύουν στην Ελλάδα και δρουν για λογαριασμό των funds μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

 

Κατόπιν αυτού, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανοίγει το δρόμο στους servicers να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομα των funds τους σε ακίνητα τα οποία έχουν προσημειωθεί για δάνεια οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά.

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται πλέον 700.000 ακίνητα που αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια ύψους περίπου 45 δισ. ευρώ που θα βρεθούν στο έλεος τραπεζών, funds και διαχειριστών δανείων (servicers).

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.