Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026

Στο «πράσινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Θετικό είναι σε γενικές γραμμές το κλίμα στις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα (28.10.2026), με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις, κυρίως στη Βραζιλία και στο Ισραήλ.

Από το σύνολο των ευρωαγορών, μόνο στο χρηματιστήριο της Ισπανίας οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο βασικός δείκτης να σημειώνει αισθητή πτώση που δεν ξεπερνά το 1%. Στην Ισπανία, τον τόνο δίνει η Banco Santander που σημειώνει απώλειες μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Βραζιλία, όπου και έχει σημαντική παρουσία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ακολουθεί διακυμάνσεις κοντά στο χθεσινό του κλείσιμο.

Την ίδια στιγμή, ο βρετανικός και ο γαλλικός δείκτης σημειώνουν οριακή άνοδο κοντά στο 0,2%, ενώ μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει ο γερμανικός δείκτης που και πάλι δεν ξεπερνά τα 0,5%.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται η απόφαση της Fed για την σταθεροποίηση ή μη των επιτοκίων ενώ αύριο αναμένεται απόφαση της ΕΚΤ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή