Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Silicon Valley Bank: Σημαντική πτώση της τιμής του πετρελαίου στον απόηχο της κατάρρευσης

Μοιραστείτε το

Κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι η τιμή του Μπρεντ

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στους κίνδυνους που θέτει για το χρηματοπιστωτικό σύστημα η κατάρρευση της τράπεζας SVB, ενώ το γεγονός ότι συνεχίζονται οι εξαγωγές από τη Ρωσία έρχεται να προστεθεί στις δυσκολίες της αγοράς.

Γύρω στις 15:05 ώρα Ελλάδας, το βαρέλι του Brent της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, σημείωσε πτώση 4,60%, στα 78,97 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 79 δολαρίων για πρώτη φορά από τις αρχές Ιανουαρίου. Το βαρέλι του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Απριλίου, σημείωσε πτώση 5,02%, στα 72,84 δολάρια.

Αφού ξεκίνησαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ακολουθώντας την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων και του δολαρίου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την κατάσταση στην Silicon Valley Bank (SVB). Η κατάρρευση της καλιφορνέζικης τράπεζας ανάγκασε τις αμερικανικές αρχές να ανακοινώσουν μέτρα για την προστασία των καταθέσεων προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα πανικού στην αγορά.

«Οι αγορές χωνεύουν ακόμα τα νέα και φοβούνται για τυχόν εξάπλωση», σχολίασε ο Τζέιμς Χάρτ, αναλυτής στην TickMill.

Η τιμή του πετρελαίου επηρεάζεται όταν οι επενδυτές φοβούνται για την παγκόσμια ανάπτυξη και στρέφονται στα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια».

Παράλληλα, «η Ρωσία συνεχίζει τις εξαγωγές της προς πολλές χώρες, το οποίο αυξάνει την προσφορά στην αγορά», σχολίασε ο Γουάλιντ Κουντμάνι, αναλυτής στην XTB.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.