Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Prorata: Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση για αισχροκέρδεια και «καλάθι του νοικοκυριού» – Το 95% των πολιτών τονίζει ότι η αισχροκέρδεια σε βασικά προϊόντα έχει αυξηθεί

Μοιραστείτε το

«Κόλαφο» αποτελεί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έρευνα της Prorata καθώς το 95% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η αισχροκέρδεια σε βασικά προϊόντα έχει αυξηθεί μέσα σε λίγους μήνες. Μάλιστα την ίδια ώρα οι πολίτες με τις απαντήσεις τους επιβεβαιώνουν την επικοινωνιακή απάτη με το «καλάθι του νοικοκυριού».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που έγινε για λογαριασμό του newsbomb.gr, το 95% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η αισχροκέρδεια στα βασικά προϊόντα έχει αυξηθεί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Συγκεκριμένα το 72% απάντησε ότι έχει αυξηθεί «πολύ», το 19% «αρκετά» και το 4% «λίγο». Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένη αίσθηση περί αύξησης της αισχροκέρδειας διαπερνά οριζόντια όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία αλλά και την πολιτική / ιδεολογική τους τοποθέτηση, καθώς δεν παρατηρούνται αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις στη βάση του αν κανείς / καμία αυτοτοποθετείται στα αριστερά, το κέντρο ή τα δεξιά του πολιτικού φάσματος.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες τονίζουν ότι το πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού» δεν αποτελεί ουσιαστικό μέτρο. Ειδικότερα, το 82% των ερωτώμενων θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν θα τους ανακουφίσει ιδιαίτερα ή ακόμα και καθόλου, έναντι του μόλις 18% που απαντά ότι θα ανακουφιστεί αρκετά ή πολύ.

«Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ξεγελάει τους πολίτες. Μόνο με πολιτική αλλαγή θα υπάρξει η αναγκαία αλλαγή πολιτικής» σχολιάζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης μετά τα συγκεκριμένα ευρήματα της έρευνας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.