Πιερρακάκης στη G7: “Οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συντονισμένες δράσεις πολιτικής”
- Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ως πρόεδρος του Eurogroup, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G7.
- Η συνεδρίαση της G7 εστίασε στις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, την τεχνητή νοημοσύνη και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
- Ο Πιερρακάκης τόνισε την ανάγκη συντονισμένων πολιτικών δράσεων για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, ως πρόεδρος του Eurogroup, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της ομάδας των G7.
Η ατζέντα
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ομάδας G7 τέθηκαν οι νέες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου της G20, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας.
Οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συντονισμένες δράσεις πολιτικής
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ανάρτησή του στα social media, τόνισε ότι υπήρξε μια πολύ παραγωγική συζήτηση, τονίζοντας ότι «οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συντονισμένες δράσεις πολιτικής». Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι «για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες οικονομικές αντιξοότητες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις διαρθρωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες μας, να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα».
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης