Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Market Pass: Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις και οι πληρωμές

Μοιραστείτε το

Στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, μεταξύ άλλων προβλέπεται και η παράταση του Market Pass για τρεις ακόμη μήνες, που σημαίνει πως οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα μέχρι και τον Οκτώβριο.

Όπως έγινε γνωστό οι αιτήσεις θα εξετασθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, ενώ τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια όπως και το ύψος της ενίσχυσης: από 22 έως 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης. Αυτγό πρακτικά σημαίνει πως για να λαβει κάποιος τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κάνει τη φετινή φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες πληρωμές για τους 2,8 εκατ. δικαιούχους αναμένεται να γίνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου όταν και θα λάβουν διπλή δόση.

Πώς θα λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι

Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση, από την αρχή που ισχύει το μέτρο, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις καθώς θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα. Επίσης όσοι έλαβαν την προηγούμενη ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορούν, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Market Pass

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Συγκεκριμένα σε:

  • Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ
  • Κρεοπωλεία
  • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
  • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Αρτοποιεία
  • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε e-shop συναφών επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.