Η MYTILINEOS στο Re-Source – τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για την πράσινη ενέργεια

Εν μέσω μίας κρίσιμης συγκυρίας στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, έμπειρα στελέχη της MYTILINEOS συνομίλησαν με κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου και παρουσίασαν τις απόψεις της εταιρείας για την υιοθέτηση μέτρων που θα αντιμετωπίσουν την παρούσα ενεργειακή κρίση και θα δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις να επενδύσουν μακροπρόθεσμα σε έργα ΑΠΕ – κάνοντας πράξη, ουσιαστικά, τη «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση.
Ο Νίκος Κεραμίδας, Διευθυντής Ευρωπαϊκών και Ρυθμιστικών Θεμάτων, αναφέρθηκε στο Green Pool, το καινοτόμο σχήμα που η Ελληνική Κυβέρνηση έχει κοινοποιήσει στην Ευρωπαική Επιτροπή και που φιλοδοξεί να βοηθήσει το σύνολο της ενεργοβόρου βιομηχανίας της χώρας να μειώσει το ενεργειακό κόστος και να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές.
Από την πλευρά του ο Νίκος Μπίτσιος, επικεφαλής του γραφείου Βρυξελλών της MYTILINEOS, εστίασε στα «πράσινα» διμερή συμβόλαια (PPAs) τα οποία, καθώς είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων κατά της κλιματικής αλλαγής, απαιτούν σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο και ευθυγραμμισμένη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική που θα διασφαλίζει πρόσβαση σε ανταγωνιστικό ρεύμα.
Στο συνέδριο παρευρέθηκαν πάνω από χίλιοι συμμετέχοντες από εταιρείες που εκπροσωπούν τους μεγαλύτερους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, παραγωγούς, επενδυτικά funds αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού – βλ. DRAX, DLA Piper, AXPO, ECOHZ, ENEL, ENGIE, AMAZON, IBERDOLA, PEXAPARK AG, SCHNEIDER ELECTRIC, SHELL ENERGY, TOTAL ENERGY, UMICORE, STATKRAFT, SOLARCLOFT, RESOLV Energy, s.r.o., ATLAS COPCO και πολλές ακόμη. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία θεσμικών και χρηματοπιστωτικών παραγόντων από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πολλές ευρωπαϊκές κλαδικές και καταναλωτικές οργανώσεις.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από τον ακόλουθο σύνδεσμο Η MYTILINEOS στο Re-Source – τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για την πράσινη ενέργεια – MYTILINEOS
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή