Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση της προθεσμίας υποβολής μέχρι και τις 30 Αυγούστου

Μοιραστείτε το

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2022 ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, με τους φορολογούμενους να έχουν δυνατότητα να τις καταθέσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού, στις 30 Αυγούστου.

Το τελευταίο διάστημα είχαν ενταθεί οι πιέσεις προς τους αρμόδιους ώστε να δοθεί παράταση, με την καταληκτική μερομηνία να είναι στις 29 Ιουλίου. Μάλιστα μόλις χθες το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με επιστολή ανέλυε τους λόγους που θα πρέπει να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την υποβολή τους.

Το πρωί της Πέμπτης το Υπουργείο ανακοίνωσε πως με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αποπληρωμή των δόσεων όπως όλα δείχνουν δεν αλλάζει ο προγραμματισμός, αντίθετα θα υπάρχει η δυνατότητα οι δύο πρώτες να πληρωθούν μαζί στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.