Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα (17/7)

Μοιραστείτε το

Προαιρετικά λειτουργούν σήμερα, 17/7 τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων.

Σημειώνεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας  έχει προτείνει τα  καταστήματα να λειτουργήσουν σήμερα  από τις  11 π.μ έως τις 6μμ,  ενώ ο  Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά  έχει επισημαίνει ότι  “με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022. Το πλαίσιο ωραρίου για την Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11.00 έως 20.00. Επομένως, προτείνουμε στους συναδέλφους που επιθυμούν να ανοίξουν την Κυριακή 17 Ιουλίου, να λειτουργήσουν από τις 11 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ”.


Πόσα χρήματα θα πάρουν σήμερα οι εργαζόμενοι

Η ισχύουσα νομοθεσία για  την αμοιβή του προσωπικού  για την Κυριακή 17/7  προβλέπει τα εξής: αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να  επισκεφτούν τις ιστοσελίδες των σούπερ μάρκετ για να ενημερωθούν για το  σημερινό ωράριο λειτουργίας τους διότι κάποια είναι κλειστά  ενώ όσα είναι ανοιχτά δεν θα έχουν το ίδιο ωράριο λειτουργίας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.