Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ανακύκλωση συσκευών: Πότε κλείνει για αίτηση στο gov.gr

Μοιραστείτε το

Όλα τα ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Η ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί allazosyskevi.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη την εβδομάδα.

 

Ωστόσο, από την επόμενη, όπως είναι προγραμματισμένο, αναμένεται να κλείσει και να μην δέχεται άλλες αιτήσεις. Συγκεκριμένα η καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο της πλατφόρμας είναι η Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 3 το μεσημέρι.

 

Πότε αναρτώνται τα αποτελέσματα

Μετά το κλείσιμο της εφαρμογής θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και να γίνει η κατάταξη των ωφελούμενων. Υπενθυμίζεται πως εκτός από τους δικαιούχους που θα λάβουν voucher που θα φτάνει και τα 710 ευρώ, θα υπάρξουν και επιλαχόντες.

Οι ημερομηνίες ορόσημο για το «Αλλάζω συσκευή»

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας ακολουθεί η αξιολόγηση, η κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).

Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Πώς γίνεται η αίτηση στο allazosyskevi.gov.gr

Η είσοδος ΕΔΩ γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του φυσικού προσώπου που υποβάλει αίτηση.

Στη συνέχεια γίνεται αυτόματα λήψη στοιχείων και επιλέγεται αν υπάρχει ΑΜΚΑ για ΑΜΕΑ. Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και αποθηκεύονται σε επίπεδο χρήστη.

Στη συνέχεια γίνεται δημιουργία της αίτησης.

Ακολούθως καταχωρείται λογαριασμός παροχής, ο οποίος και ελέγχεται (θα πρέπει να είναι οικιακός και να μην έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη αίτηση).

Στη συνέχεια επιλέγονται ως 3 συσκευές (μόνο το είδος, όχι συγκεκριμένο μοντέλο κλπ).

Η αίτηση ολοκληρώνεται (αίτηση «ενεργή»).

Προσοχή: στο στάδιο αυτό η αίτηση δεν έχει υποβληθεί. Πρέπει πριν την υποβολή να έχει προηγηθεί καταχώρηση και επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Μετά την επιβεβαίωση και του τηλεφώνου, ο αιτών εισέρχεται στην αίτηση (επιλογή «τροποποίηση») και από την καρτέλα Σύνοψη θα πρέπει να κάνει Υποβολή Αίτησης (αίτηση «υποβληθείσα»).
Σε όλα τα βήματα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στην οθόνη, τις οποίες συνίσταται οι χρήστες να ακολουθούν.

Οι συσκευές που αλλάζουν

Η συνολική έκπτωση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα φτάνει έως και τα 710 ευρώ και οι συσκευές που θα μπορούν να αλλαχτούν είναι οι εξής 3:

  • Ψυγεία
  • Κλιματιστικά
  • Καταψύκτες

Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε συσκευές ίδιου τύπου. Π.χ. αν θέλετε να αγοράσετε νέο ψυγείο, θα πρέπει να δώσετε το παλιό σας ψυγείο όχι ένα κλιματιστικό.

Οι συσκευές θα υπόκεινται σε έλεγχο καθώς ΜΟΝΟ αν λειτουργούν θα μπορούν να αντικατασταθούν. Ο έλεγχος θα γίνεται από ειδικό που θα στέλνει το κατάστημα από το οποίο θα τις αγοράζετε και θα είναι εγκατεστημένες στο σπίτι, από το οποίο θα αποσυρθούν.

Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε ως τρεις συσκευές. Μία από κάθε κατηγορία, ωστόσο, εξαίρεση αποτελούν τα κλιματιστικά. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να αλλάξετε έως δύο κλιματιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.