Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ακρίβεια Μητσοτάκη: «Καλπάζει» η τιμή του ελαιόλαδου – Αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ

Σε βραχνά και μάλιστα... παγκόσμιο εξελίσσεται η τιμή του ελαιόλαδου

Μοιραστείτε το

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε το ξέφρενο ράλι της τιμής του ελαιόλαδου ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών Νηλέας, μιλώντας στο MEGA.

«Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή κρύβεται πίσω από αυτό. Η Ισπανία, η μεγαλύτερη παραγωγός ελαιόλαδου του κόσμου, έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί τα αποθέματα και να έχουν αυξηθεί οι τιμές. Η τιμή παραγωγού αυτή τη στιγμή είναι στα 8-8,5 ευρώ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε ανατιμήσεις», ανέφερε ο κύριος Κόκκινος σχετικά με την τιμή του ελαιόλαδου.

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη από ελαιόλαδο και πολύ φοβάμαι πως από εδώ και πέρα έτσι θα είναι τα πράγματα. Η κλιματική αλλαγή δυστυχώς θα φέρει ζημιές σε παραγωγές άρα αύξηση των τιμών», συνέχισε.

Αναφορικά με την ελιά: «Η αγορά είναι παγκόσμια, αν δεν υπάρξει έλλειψη από χώρες που έχουν πληγεί δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παραγωγοί πηγαίνουν τις ελιές για ελαιοποίηση, οπότε θα δούμε και εκεί αυξήσεις».

Μάλιστα αναφέρθηκε και το φαινόμενο με τα αντικλεπτικά στο λάδι στα σούπερ μάρκετ της Ισπανίας

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.