Απάτη στα social media σε βάρος Ζαμπετογλου, Αγορογιάννη, Βίδου – Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Καμπανάκι» χτυπά για τους τηλεθεατές της ΕΡΤ καθώς το τελευταίο διάστημα διακινήθηκε και διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο αγνώστων, το οποίο χρησιμοποιεί παράνομα τόσο το λογότυπο της ΕΡΤ Α.Ε. όσο και τις εικόνες και τις φωνές δημοσιογράφων και παρουσιαστριών της ΕΡΤ και συγκεκριμένα της Χριστίνας Βίδου, της Σμαράγδας Αγορογιάννη και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου με περιεχόμενο εντελώς άσχετο με τους σκοπούς, τον χαρακτήρα και το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Όπως αναφέρουν οι ανακοινώσεις της ΕΡΤ τα βίντεο αυτά, τα οποία έχουν τροποποιηθεί ψηφιακά, πιθανώς με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιούν τις φωνές και τις εικόνες των παραπάνω, καθώς και το λογότυπο της ΕΡΤ Α.Ε., για μη νόμιμη εκμετάλλευσή τους σε διαφημιστικούς ή και άλλους σκοπούς.

Η ΕΡΤ Α.Ε. εφιστά την προσοχή των τηλεθεατών και των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι το εν λόγω βίντεο αγνώστων συνιστά προϊόν διαδικτυακής απάτης και ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε εκπομπή και συνεργάτη της ΕΡΤ Α.Ε.

Η ΕΡΤ Α.Ε. επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της για την άρση και οριστική παύση της διαδικτυακής απάτης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή