Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Αιχμηρή παρέμβαση Αχτσιόγλου κατά της ΕΣΗΕΑ για την προκλητική απουσία της Α. Γιάμαλη από το σποτ για την ισότητα

Με αφορμή το σποτ της ΕΣΗΕΑ για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατα των γυναικών

Μοιραστείτε το

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στην επέτειο της 25ης Νοεμβρίου, που έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, επέλεξε να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό σποτ με τον τίτλο «Σπάσε τη Σιωπή», με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Ρίτσα Μπιζόγλη, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Ράνια Τζίμα και Πόπη Τσαπανίδου.

Ηχηρή όμως είναι η απουσία της Αναστασίας Γιάμαλη, όχι μόνον γιατί είναι κι αυτή γυναίκα δημοσιογράφος, αλλά κυρίως διότι για χρόνια από όλα τα μέσα στα οποία εργάζεται αλλά τα κοινωνικά δίκτυο, ασχολείται και προβάλει την Ισότητα των Φύλων,  τα δικαιωμάτα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, την εξάλειψη της τοξικότητας του σεξισμού και είναι από τις πρωτοπόρους στην Ελλάδα για την καθιέρωσης του νομικού όρου “γυναικτονία” καθώς και από τις πρώτες που μίλησε ανοιχτά για την πατριαρχία που θέλει τις γυναίκες «γλάστρες»

Το σχόλιο της κ.Εφης Αχτσιόγλο έχει ως εξής:

“Σεβόμενη κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τον αγώνα των γυναικών για ισότητα, μου κάνει εντύπωση πως από το σποτ της #ΕΣΗΕΑ για την εμφυλη βία απουσιάζει η δημοσιογράφος που ασχολείται και αναδεικνύει διαρκώς με συνέπεια και επιμονή τα θέματα αυτά, σχεδόν σε κάθε δημόσια απεύθυνσή της. Για την Νατασα Γιάμαλη μιλάω.”

Η απάντηση της Αναστασίας Γιάμαλη στην Έφη Αχτσιόγλου:

“Ευχαριστώ θερμά την κ. Αχτσιόγλου γιατί ως γυναίκα πολιτικός που έχει δεχθεί επιθέσεις λόγω του φύλου της έχει ακόμη πιο ανεπτυγμένα αντακλαστικά για τις φωνές που διεκδικούν την ισότητα. Για την ΕΣΗΕΑ τώρα, σημασία έχει που-κάπως αργά- μπήκε στον χορό της ανάδειξης και αυτών των ζητημάτων σε έναν κλάδο που γυναικοκρατείται μεν, όχι στις θέσεις κλειδιά δε. Άλλωστε, η ισότητα και η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι συλλογική υπόθεση.”

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.