Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2026

Ταμίλα Κουλίεβα: «Είναι σαν να πρέπει να εξηγήσω κάτι αυτονόητο που τελικά δεν είναι»

Η Ταμίλα Κουλίεβα έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στην αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το γεγονός πως κάθε πόλεμος φέρνει διχασμό.

«Ένας πολιτισμένος άνθρωπος τι θέση μπορεί να πάρει απέναντι σε έναν πόλεμο; Αυτό που με αφορά είναι ο άνθρωπος. Δεν μπορώ τον φανατισμό. Πάντα προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα σφαιρικά. Όμως, όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, κανένα συμφέρον δεν μπορεί να δικαιολογήσει έναν πόλεμο.

Και μέσα από το θέατρο παίρνουμε θέση απέναντι στη ζωή. Επειδή μεγάλωσα σε μια χώρα που πια δεν υπάρχει, στη Σοβιετική Ένωση, οφείλω να πω ότι ήταν μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Μεγάλωσα με το σύνθημα “ποτέ ξανά πόλεμος” και γι’ αυτό μου είναι πολύ δύσκολο να μιλώ γι’ αυτό το θέμα. Είναι σαν να πρέπει να εξηγήσω κάτι αυτονόητο, που τελικά δεν είναι. Με αγωνία περιμένω να τελειώσει».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή