Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ο Αθερίδης επί 5 λεπτά αναλωνόταν στο αν η γιατρός του Μαζωνάκη μπορεί να κάνει μπάνιο στη φυλακή, επειδή είναι μια κυρία του Κολωνακίου»
Την τοποθέτηση του Θοδωρή Αθερίδη σχετικά με την κατηγορούμενη γιατρό στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη σχολίασαν η Σταματίνα Τσιμτσιλή και οι συνεργάτες της στην εκπομπή «Happy Day», το πρωί της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου. Τα λόγια του ηθοποιού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media, καθώς αρκετοί θεώρησαν ότι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε στη φυλάκιση της γιατρού ήταν άστοχος και έδειχνε υπερβολική κατανόηση προς την πλευρά της.
Ο Θοδωρής Αθερίδης, μιλώντας ως καλεσμένος στην εκπομπή «Studio στις 3», είχε αναφερθεί στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η γιατρός μετά τον εγκλεισμό της. Μεταξύ άλλων, αναρωτήθηκε πώς μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν περιορίζονται η ελευθερία, τα δικαιώματα και η καθημερινότητά του. Η συγκεκριμένη αναφορά σχολιάστηκε έντονα, ιδιαίτερα επειδή η δικαστική υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Η τοποθέτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τον Θοδωρή Αθερίδη
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή θέλησε αρχικά να ξεκαθαρίσει πως ο ηθοποιός δεν είχε, κατά την άποψή της, πρόθεση να δικαιολογήσει οποιονδήποτε ή να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε ότι ο τρόπος και κυρίως η χρονική στιγμή που επέλεξε να κάνει τη συγκεκριμένη αναφορά ήταν ατυχείς.
«Επειδή έτυχε και είδαμε όλο το απόσπασμα, ο Θοδωρής, που δέχτηκε πάρα πολλά αρνητικά σχόλια και ένα κύμα cancel στα social media, επί της ουσίας προσπάθησε να εξηγήσει πώς προσεγγίζει τους ρόλους και τους θεατές. Ήταν λάθος, όμως, το timing», ανέφερε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.
Στη συνέχεια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή εξήγησε ότι, δεδομένου πως η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως, η συζήτηση για τις συνθήκες κράτησης της γιατρού ήταν πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις.
«Η αλήθεια είναι ότι το να αναλώνεσαι επί πέντε λεπτά, ενώ είναι τόσο νωπή η μνήμη του χαμού του Γιώργου Μαζωνάκη, ενώ η δικαστική διαμάχη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχουν βγει όλες οι τοξικολογικές εξετάσεις, και να ασχολείσαι με το πώς ήταν η ψυχολογία αυτής της γυναίκας, αν θα κάνει μπάνιο ή όχι, επειδή είναι μια κυρία του Κολωνακίου που έχει βγάλει πάρα πολλά χρήματα, δεν μπορεί παρά να ακούγεται άστοχο», σχολίασε.
Η αναφορά στη γιατρό του Μαζωνάκη και οι αντιδράσεις
Η παρουσιάστρια ανέφερε πως πολλοί τηλεθεατές και χρήστες των social media μπορεί να αισθάνθηκαν ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση αγνοεί τη σοβαρότητα των καταγγελιών και της υπόθεσης. Όπως είπε, σε μια τέτοια συγκυρία, το ενδιαφέρον του κοινού είναι φυσικό να στρέφεται κυρίως στα γεγονότα, στις ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν και στην πορεία της δικαστικής διαδικασίας.
«Ξέρεις τι απαντάει ο άλλος; “Δεν με νοιάζει πώς θα ζει στη φυλακή”. Μπαίνει στη φυλακή γιατί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άφησε τον Γιώργο Μαζωνάκη να πεθάνει μόνος του και, ενώ ήταν νεκρός, φέρεται να αναζητούσε τρόπους να εξαφανίσει στοιχεία», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, αναφερόμενη στην ένταση που υπάρχει γύρω από την υπόθεση.
Η ίδια, ωστόσο, έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από την έννοια του δημόσιου «cancel». Παρότι χαρακτήρισε ατυχές το παράδειγμα και το timing του Θοδωρή Αθερίδη, σημείωσε ότι δεν θεωρεί σωστό να διαγράφεται συνολικά ένας άνθρωπος εξαιτίας μιας άστοχης δημόσιας τοποθέτησης.
«Ατυχές το παράδειγμα, ατυχές το timing, αλλά και το να κάνουμε cancel έναν άνθρωπο που τον ξέρουμε τόσα χρόνια, τον θαυμάζουμε στο θέατρο, τον αγαπάμε και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, δεν χρειάζεται. Δεν πρέπει να υπάρχει υπερβολή», συμπλήρωσε.
Η διευκρίνιση του Κώστα Φραγκολιά
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κώστας Φραγκολιάς θέλησε να επισημάνει ότι ο Θοδωρής Αθερίδης δεν μίλησε ξεκάθαρα για συμπόνοια προς την κατηγορούμενη γιατρό. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή συμφώνησε ως προς τη διατύπωση, αλλά επέμεινε ότι η συνολική εικόνα που δημιουργήθηκε μπορούσε να εκληφθεί από το κοινό ως υπερβολικά συμπονετική.
«Αναλώνεται επί πέντε λεπτά για να πει ότι αυτή η γυναίκα, που έχει τόσα χρήματα, μπήκε στη φυλακή. Και πώς είναι να μπαίνει στη φυλακή μια γυναίκα που βγάζει τόσα χρήματα; Δεν είναι ένας άνθρωπος που μπαινοβγαίνει στη φυλακή και έχει αυτή την εμπειρία. Ήταν σαν να έβλεπε το συγκεκριμένο θέμα με μια μορφή συμπόνοιας», απάντησε η παρουσιάστρια.
Η συζήτηση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο προσεκτικές χρειάζεται να είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις γύρω από υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, σχολιάζοντας τον Θοδωρή Αθερίδη και την αναφορά του στη γιατρό του Μαζωνάκη, προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στην κριτική για μια ατυχή δήλωση και στην ανάγκη να μην οδηγείται η δημόσια συζήτηση σε υπερβολές ή μαζικές επιθέσεις. Η τελική κρίση για την υπόθεση, πάντως, ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης