Νίκος Τερζής: «Όταν ασχολήθηκα με Ρουβά, Μαζωνάκη και Παπαρίζου ήταν στο μηδέν, μετά έγιναν φτασμένοι»
Στην εκπομπή «Αστερόσκονη» με τον Νίκο Γρίτση, ο Νίκος Τερζής, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης και μουσικός παραγωγός, αποκάλυψε πτυχές της καριέρας του που φωτίζουν τον τρόπο με τον οποίο έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη καταξιωμένων καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Δημιουργία από το Μηδέν
Ο Νίκος Τερζής μίλησε ανοιχτά για τις επιλογές του, τονίζοντας πως ποτέ δεν επένδυσε σε καλλιτέχνες που είχαν ήδη φτασμένη καριέρα. «Ασχολήθηκα με καλλιτέχνες που έχουν γίνει γνωστοί σήμερα», σημείωσε. Αυτό καταδεικνύει τη φιλοσοφία του: τουλάχιστον σε ότι αφορά τη μουσική του εργασία, προτιμούσε να δημιουργεί και να καθοδηγεί νέες φωνές.
Η επιλογή του να συνεργαστεί με επίδοξους καλλιτέχνες όπως ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Έλενα Παπαρίζου, όταν όλοι αυτοί ήταν άγνωστοι, ήταν μια τακτική που απέδωσε καρπούς. «Ο Σάκης και ο Μαζωνάκης ήταν στο μηδέν όταν ασχολήθηκα μαζί τους», είπε χαρακτηριστικά. Αυτή η προσέγγιση πυροδότησε τη δημιουργικότητά του και έδωσε τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να αναπτυχθούν σοβαρά στο χώρο της μουσικής.
Η Σημασία της Δημιουργικής Συνεργασίας
Ο Τερζής δεν ήθελε να συνεργάζεται με καλλιτέχνες που ήδη είχαν καθιερωθεί. Η έμφαση που δίνει στη διαδικασία της δημιουργίας είναι θεμελιώδης. «Πέρα από τη σπουδαία δουλειά που είχαμε κάνει με την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα, δεν ήθελα φτασμένους καλλιτέχνες», εξήγησε. Ο ίδιος επιθυμούσε να έχει τον πλήρη έλεγχο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να καθοδηγεί το πώς θα παρουσιαστεί μια μουσική ιδέα και να σχεδιάσει την εικόνα που θα οδηγήσει στην επιτυχία.
Η Αξία της Στρατηγικής
Πέρα από το ταλέντο και την έμπνευση, ο Τερζής τόνισε την αξία της στρατηγικής στην καριέρα ενός καλλιτέχνη. «Το έστηνα το πώς θα ειπωθεί κάτι, και το πώς θα είναι αυτό για να λειτουργήσει προς τα έξω», είπε, παρουσίαζοντας την οπτική του σχετικά με την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη στρατηγική στον κόσμο της μουσικής. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο ενδυνάμωσε τους καλλιτέχνες αλλά και τους βοήθησε να κατανοήσουν το κοινό τους και τις απατήσεις της αγοράς.
Εμπνευσμένα Εργαλεία
Η συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως η Παπαρίζου δεν ήταν απλώς ένα τυχαίο γεγονός. Όταν την έφερε στην Ελλάδα, ήταν ακόμη άγνωστη, εκτός από τη μουσική της ταλέντο. «Την έφερα απ’ έξω και ήταν στο μηδέν», δήλωσε. Αυτό αποδεικνύει την ικανότητά του να διακρίνει το ταλέντο και να επενδύει σ’ αυτό.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης