Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2026

Μαριάννα Παπαμακαρίου: «Έπρεπε να γίνει η συναυλία του Αντώνη Ρέμου, υπάρχουν άνθρωποι από πίσω που θα ζήσουν από αυτό»

Η Μαριάννα Παπαμακαρίου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Το Πρωινό» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον Αντώνη Ρέμο, τις ανθρώπινες σχέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από κάθε μεγάλη μουσική διοργάνωση.

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε αρχικά στις συμπεριφορές που έχει συναντήσει στην πορεία της, καθώς και στα πισώπλατα χτυπήματα που μπορεί να δεχτεί ένας καλλιτέχνης. Όπως σημείωσε, ο χώρος αποτελείται από διαφορετικούς ανθρώπους και χαρακτήρες, υπογραμμίζοντας πως η ίδια επιλέγει να πορεύεται δίπλα σε όσους εκπέμπουν ειλικρίνεια, θετική ενέργεια και αλήθεια.

«Το σύστημα ολόκληρο είναι έτσι. Υπάρχουν και οι όμορφοι άνθρωποι, υπάρχουν και οι άσχημοι άνθρωποι. Εμείς πορευόμαστε με τους όμορφους ανθρώπους και τους ανθρώπους που εκπέμπουν φως και αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαριάννα Παπαμακαρίου.

Η Μαριάννα Παπαμακαρίου για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Στη συνέχεια, η Μαριάννα Παπαμακαρίου μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικό άνθρωπο και καλλιτέχνη. Όπως αποκάλυψε, οι δυο τους επικοινωνούσαν συχνά τηλεφωνικά και είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο να συναντηθούν για να τραγουδήσουν μαζί.

Μάλιστα, είχαν στο μυαλό τους ένα ντουέτο πάνω στο τραγούδι «Ρήγμα», ένα κομμάτι της Μαριάννας Παπαμακαρίου, το οποίο είχε γράψει ο Σωκράτης Μάλαμας σε συνεργασία με τον Μάνο Τσιλιμίδη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το τραγούδι άρεσε ιδιαίτερα στον Γιώργο Μαζωνάκη και υπήρχε η επιθυμία να το παρουσιάσουν μαζί.

«Με τον Γιώργο Μαζωνάκη, που μας λείπει και πάρα πολύ, μιλούσαμε τακτικά στο τηλέφωνο. Θέλαμε πάρα πολύ να βρεθούμε, να τραγουδήσουμε και παρέα ένα ντουέτο που είχαμε στο μυαλό μας. Ήταν ένα τραγούδι δικό μου, το “Ρήγμα”, που μου είχε γράψει ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Μάνος Τσιλιμίδης και του άρεσε πάρα πολύ», ανέφερε.

Η ίδια έκανε λόγο για μια μεγάλη απώλεια, εκφράζοντας τη στενοχώρια που έχει προκαλέσει η απουσία του σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και ειδικότερα στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου.

«Μεγάλη απώλεια, μεγάλη στενοχώρια για όλο τον κόσμο και για μας τους καλλιτέχνες», πρόσθεσε.

Η συνεργασία με τον Αντώνη Ρέμο

Η Μαριάννα Παπαμακαρίου μίλησε επίσης με θερμά λόγια για τον Αντώνη Ρέμο και τη στήριξη που της έχει προσφέρει. Όπως τόνισε, ο δημοφιλής τραγουδιστής τής έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δουλειά και την προσωπικότητά της στο κοινό, γεγονός για το οποίο αισθάνεται ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη.

«Ο Αντώνης Ρέμος μου έδωσε το βήμα να παρουσιάσω κι εγώ τον εαυτό μου όσο καλύτερα μπορώ. Είναι γενναιόδωρος και θα του είμαι κι εγώ ευγνώμων γι’ αυτό που μου χάρισε», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωσή της ανέδειξε τη σημασία που μπορεί να έχει για έναν νέο ή λιγότερο προβεβλημένο καλλιτέχνη η στήριξη ενός καταξιωμένου συναδέλφου. Μια ευκαιρία στη σκηνή δεν αφορά μόνο την προβολή, αλλά και τη δυνατότητα έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας με ένα ευρύτερο κοινό.

«Έπρεπε να γίνει η συναυλία του Αντώνη Ρέμου»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συναυλία του Αντώνη Ρέμου, η Μαριάννα Παπαμακαρίου πήρε ξεκάθαρη θέση. Εξήγησε πως πίσω από κάθε συναυλία υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται για την πραγματοποίησή της και συχνά εξαρτώνται οικονομικά από αυτή.

«Παιδιά, πίσω από κάθε συναυλία υπάρχουν πάρα πολλά άτομα. Πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι θα πληρωθούν από αυτό και θα ζήσουν από τη συναυλία. Νομίζω ότι έπρεπε να γίνει η συναυλία. Ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός», ανέφερε.

Η τραγουδίστρια διευκρίνισε, παράλληλα, πως αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική φόρτιση της κατάστασης και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να διαχειρίζεται το πένθος με τον δικό του τρόπο. Όπως είπε, ο Αντώνης Ρέμος στενοχωρήθηκε, όπως στενοχωρήθηκαν όλοι, όμως δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η ύπαρξη των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από μια μουσική παραγωγή.

«Ο καθένας πενθεί όπως νιώθει ο ίδιος. Ο Αντώνης στεναχωρήθηκε και όλοι μας στεναχωρηθήκαμε. Απλά υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι πίσω από όλο αυτό», σημείωσε.

Με τις δηλώσεις της, η Μαριάννα Παπαμακαρίου θέλησε να αναδείξει μια λιγότερο εμφανή πλευρά των συναυλιών: τους μουσικούς, τους τεχνικούς, τους εργαζόμενους στην παραγωγή και όλους όσοι συμβάλλουν στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου γεγονότος. Για εκείνη, η συναυλία του Αντώνη Ρέμου δεν ήταν μόνο μια καλλιτεχνική εμφάνιση, αλλά και μια επαγγελματική υποχρέωση από την οποία εξαρτώνται πολλές οικογένειες.

Συνολικά, η Μαριάννα Παπαμακαρίου μίλησε με ειλικρίνεια για τις απώλειες, τις συνεργασίες και τις ευθύνες που συνοδεύουν τον καλλιτεχνικό χώρο. Η θέση της για τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου βασίστηκε στην ανάγκη να συνυπάρχουν ο σεβασμός στο πένθος και η κατανόηση για τους ανθρώπους που εργάζονται πίσω από τη σκηνή.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή