Γιώργος Λιάνης για Στέλιο Καζαντζίδη: «Χάθηκαν πέντε χρόνια, γι’ αυτό και πέθανε τόσο γρήγορα και τόσο άσχημα»
Ο Γιώργος Λιάνης μίλησε για τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη βαθιά προσωπική τους σχέση, την πολύωρη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο σπουδαίος τραγουδιστής, αλλά και τις δύσκολες τελευταίες στιγμές της ζωής του. Ο έμπειρος δημοσιογράφος παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα είπαμε;» και τη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη, σε μια συζήτηση που προβλήθηκε από την ΕΡΤ.
Με αφορμή τη γνωριμία του με τον αξέχαστο ερμηνευτή, ο Γιώργος Λιάνης γύρισε πίσω στον χρόνο και αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας και της περιπέτειας υγείας του Στέλιου Καζαντζίδη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επτάωρη συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει ο τραγουδιστής, καθώς και στη σταδιακή επιδείνωση της κατάστασής του.
Γιώργος Λιάνης για Στέλιο Καζαντζίδη: Η ασθένεια που άργησε να εντοπιστεί
Ο δημοσιογράφος περιέγραψε τον Στέλιο Καζαντζίδη ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα ευαίσθητο, ο οποίος συγκινούνταν εύκολα. Όπως σημείωσε, η συναισθηματική του φόρτιση έγινε ακόμη εντονότερη κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
«Συγκινούταν εύκολα, ιδιαίτερα στο τέλος της ζωής του, που άρχισε να έχει την ασθένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάνης. Στη συνέχεια εξήγησε πως η διάγνωση δεν έγινε έγκαιρα, καθώς, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά εκ των υστέρων, σε μια παλαιότερη εξέταση είχαν εντοπιστεί καρκινικά ίχνη στον εγκέφαλο, χωρίς όμως να δοθεί τότε η απαραίτητη βαρύτητα.
«Ξέρετε, αργά το ανακαλύψαμε. Δεν δόθηκε βάρος στην πρώτη εξέταση. Έκανε μια εξέταση πολύ νωρίτερα και είχαν βρει καρκινικά ίχνη στον εγκέφαλο. Αυτό το μάθαμε μετά από πέντε χρόνια», είπε ο ίδιος.
Ο Γιώργος Λιάνης τόνισε πως η καθυστέρηση αυτή είχε σημαντικές συνέπειες για την εξέλιξη της υγείας του τραγουδιστή. «Χάθηκαν πέντε χρόνια, γι’ αυτό και πέθανε τόσο γρήγορα και τόσο άσχημα», ανέφερε, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για τη δοκιμασία που πέρασε ο Στέλιος Καζαντζίδης.
Ο Γολγοθάς του Στέλιου Καζαντζίδη
Σύμφωνα με τον Γιώργο Λιάνη, τα τελευταία χρόνια του Στέλιου Καζαντζίδη ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και επώδυνα. Ο δημοσιογράφος μίλησε για έναν άνθρωπο που υπέφερε σημαντικά, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, καθώς η ασθένεια επηρέασε όχι μόνο την καθημερινότητά του, αλλά και τη συμπεριφορά του.
«Τράβηξε πολλά, μαρτύρησε, έναν Γολγοθά είχε», σημείωσε με συγκίνηση. Παράλληλα, αποκάλυψε πως και ο ίδιος επηρεάστηκε βαθιά από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο φίλος και συνομιλητής του. Όπως εξομολογήθηκε, πέρασε μια περίοδο κατάθλιψης, επειδή έβλεπε τον Στέλιο Καζαντζίδη να αλλάζει και να δοκιμάζεται από την ασθένεια.
«Εγώ έπεσα σε μια κατάθλιψη, γιατί τον είχε πειράξει αυτό το πράγμα που είχε, ο καρκίνος στο κεφάλι, και στη συμπεριφορά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα λόγια του δημοσιογράφου φωτίζουν μια λιγότερο γνωστή πλευρά της ζωής του μεγάλου τραγουδιστή. Πίσω από τη δημόσια εικόνα και τη σπουδαία καλλιτεχνική του πορεία, υπήρχε ένας άνθρωπος που αντιμετώπιζε μια σκληρή περιπέτεια, η οποία επηρέασε τις σχέσεις, τις αντιδράσεις και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε με τους γύρω του.
Η δύσκολη περίοδος και η απομάκρυνση
Ο Γιώργος Λιάνης αναφέρθηκε και στη δημόσια αντιπαράθεση του Στέλιου Καζαντζίδη με τον Χρήστο Νικολόπουλο. Όπως είπε, σε εκείνη τη χρονική περίοδο ο τραγουδιστής εμφανιζόταν στα δικαστήρια ιδιαίτερα φορτισμένος, σαν να μην μπορούσε να ελέγξει απόλυτα τον εαυτό του.
«Θυμάστε πώς έβγαινε στη διαμάχη με τον Χρήστο Νικολόπουλο και μιλούσε στα δικαστήρια σαν να μην ήλεγχε τον εαυτό του. Ήταν εκτός εαυτού και μιλούσε εναντίον των γυναικών που έζησε», δήλωσε ο δημοσιογράφος.
Ο ίδιος παραδέχθηκε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί εύκολα αυτή την εικόνα και προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις. «Δεν μπορούσα να τα υποφέρω αυτά τα πράγματα και δεν πήγαινα κοντά του τότε, καθόλου», πρόσθεσε, περιγράφοντας μια περίοδο κατά την οποία η σχέση τους δοκιμάστηκε από τις συνθήκες.
Η μαρτυρία του Γιώργου Λιάνη για τον Στέλιο Καζαντζίδη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς προέρχεται από έναν άνθρωπο που τον γνώρισε προσωπικά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του σε βάθος. Μέσα από τα λόγια του αναδεικνύεται τόσο η καλλιτεχνική του αξία όσο και η ανθρώπινη πλευρά μιας δύσκολης και επώδυνης διαδρομής.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης