Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026

Eurovision 2026: Ποιος πρώην νικητής του διαγωνισμού επιστρέφει και διεκδικεί για τρίτη φορά το τρόπαιο;

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης -ή περίπου απ’ άκρη σ’ άκρη μετά τη μαζική πια αποχώρηση κάποιων κρατών- για τους εθνικούς τελικούς της Eurovision.

Ο 70ός μουσικός διαγωνισμός, που θα διεξαχθεί στη Βιέννη της Αυστρίας στις 12, 14 και 16 Μαΐου, θα φιλοξενήσει 35 καλλιτέχνες, κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη αναδειχθεί σε χώρες όπως η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Κύπρος, η Μάλτα, η Γεωργία και η Μολδαβία.

Το πρωί της Δευτέρας (19/1) το NRK, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Νορβηγίας, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των καλλιτεχνών που θα διαγωνιστούν φέτος στο Melodi Grand Prix, επιβεβαιώνοντας μάλιστα τις φήμες των τελευταίων ημερών που ήθελαν έναν παλιό γνώριμο της Eurovision να επιστρέφει για να διεκδικήσει ξανά το τρόπαιο.

Ο λόγος για τον Alexander Rybak, ο οποίος το 2009 είχε φέρει τη νίκη στη Νορβηγία με το τραγούδι Fairytale, σπάζοντας τότε όλα τα ρεκόρ στον βαθμολογικό πίνακα με 387 βαθμούς και διαγράφοντας διεθνή επιτυχία.

9 χρόνια μετά, ο τραγουδιστής με καταγωγή από τη Λευκορωσία, συμμετείχε ξανά στη Eurovision, που εκείνη τη χρονιά διεξήχθη στη Λισαβόνα, με το κομμάτι “That’s How You Write a Song”, με το οποίο ωστόσο δεν ενθουσίασε τους Eurofans και κατετάγη 15ο.

Τώρα, 17 χρόνια μετά την ιστορική του νίκη και 8 μετά τη δεύτερη προσπάθειά του, ο Alexander Rybak θα δοκιμαστεί και πάλι στον εθνικό τελικό της Νορβηγίας με το βλέμμα στραμμένο στη Βιέννη και μία πιθανή -γιατί όχι- δεύτερη νίκη στον διαγωνισμό.

Οι οχτώ καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Νορβηγίας είναι:

Alexander Rybak – “Rise”
Emma – “Northern Lights”
Hedda Mae – “Snap Back”
Jonas Lovv – “Ya Ya Ya”
Leonardo Amor – “Prayer”
Mileo – “Frankenstein”
Silke – “Forevermore”
Storm – “Lullaby”

Πηγή: zappit.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή