«Δεν καταλαβαίνω γιατί το 2025 έχουμε αυτή τη μαυρίλα με τα σκληρά ρούχα», δήλωσε ο Άρης Δαβαράκης.
Ο στιχουργός εξέφρασε την προσωπική του δυσαρέσκεια σχετικά με την παρουσίαση της «Αστερομάτας» στη σκηνή της Eurovision 2025, κατά τη διάρκεια της εκπομπής το πρωί της Τρίτης. «Ειλικρινά, χάθηκε ένα ωραίο, νεανικό, ανοιξιάτικο φόρεμα; Μήπως χρειαζόμαστε και μπούρκα;» ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media, επεκτείνοντας τις σκέψεις του στην εκπομπή του Alpha.
Ο Άρης Δαβαράκης εξήγησε ότι το θέμα του δεν είναι μόνο στιλιστικό, αλλά και αισθητικό γενικότερα: «Αναρωτιέμαι τι κάνουμε. Κάθε χρόνο στέλνουμε διάφορα πράγματα στην Eurovision, από απόλυτες ανοησίες μέχρι σοβαρά θέματα του Πόντου. Δεν καταλαβαίνω γιατί φέτος αποφασίσαμε να στείλουμε αυτό».
«Για μένα, η Eurovision είναι ένα πανηγύρι. Δεν βλέπω τον λόγο να φέρνουμε τα βαθιά μας προβλήματα και τις πληγές μας εκεί. Και δεν καταλαβαίνω γιατί το 2025 έχουμε αυτή τη σκοτεινιά με τα σκληρά ρούχα», πρόσθεσε. «Αυτό το τραγούδι δεν ταιριάζει με το πνεύμα της Eurovision. Δεν καταλαβαίνω τα λόγια του, όπως “αστέρι μου, τζιβαέρι μου”. Θα πρέπει να εξηγούμε στους ακροατές τι εννοούμε με το τραγούδι;» συμπλήρωσε ο Άρης Δαβαράκης στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. «Αυτό με ενοχλεί γιατί είναι εκτός πνεύματος. Το 2025 δεν έχουμε πόλεμο ή κάποια καταστροφή».