Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άντριου Τέιτ: Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία ύψους 4 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Μοιραστείτε το

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών της Ρουμανίας σε βάρος του πρώην επαγγελματία κικμπόξερ και γνωστό  – για τις μισογυνιστικές του απόψεις – «influencer», Άντριου Τέιτ, ο οποίος συνελήφθη στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Στο πλαίσιο της εγκληματικής έρευνας της Αστυνομίας, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 18 εκατομμυρίων ρουμανικών λέου ή αλλιώς 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα αυτή κατάσχεση έρχεται μία εβδομάδα μετά αφού η Εθνική Υπηρεσία για τη Διαχείριση Κατασχεθέντων Περιουσιακών Στοιχείων έλαβε στη διαχείρισή της 29 κινητά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών οχημάτων και ρολογιών, καθώς και διάφορα ποσά μετρητών σε διαφορετικά νομίσματα. Μάλιστα, δημοσιογράφοι του Reuters είδαν χθες πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων μια Rolls-Royce, μια BMW και μια Mercedes-Benz, να μεταφέρονται από το συγκρότημα, όπου διέμεναν τα αδέρφια Τέιτ στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Βουκουρέστι, για να μεταφερθούν σε ένα χώρο αποθήκευσης.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Άντριου Τέιτ, ο αδελφός του, Τρίσταν, και δύο Ρουμάνες συνελήφθησαν στις 29 Δεκεμβρίου με κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για σεξουαλική εκμετάλλευση έξι γυναικών. Όλοι τους έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Οι κρατούμενοι αμφισβήτησαν το ένταλμα σύλληψής τους διάρκειας 30 ημερών, αλλά το εφετείο του Βουκουρεστίου απέρριψε το αίτημα την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας εντολή να παραμείνουν υπό αστυνομική κράτηση.

Ο Άντριου Τέιτ, πρώην διαγωνιζόμενος στο ριάλιτι του Ηνωμένου Βασιλείου Big Brother, έγινε γνωστός με μισογυνικά σχόλια και λόγους μίσους. Έχει πει πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για το βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες. Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ.

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε καλέσει, μέσω του Twitter, αυτόν τον Βρετανό υπήκοο να βρει κάτι να ασχοληθεί, αφού εκείνος της είχε πει πως έχει στην ιδιοκτησία του 33 αυτοκίνητα με «τεράστιες εκπομπές ρύπων».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.