Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Zodiac: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διαβόητου serial killer 5 δεκαετίες μετά τους φόνους του;

Μοιραστείτε το

Η ταυτότητα του Ζodiac Killer, ενός κατά συρροή δολοφόνου που δρούσε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 στη Βόρεια Καλιφόρνια, αποτελεί μυστήριο εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόκειται ίσως για την πιο διάσημη ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονιών στην ιστορία των ΗΠΑ, που έχει εμπνεύσει μέσα στα χρόνια δεκάδες ερασιτέχνες «ντετέκτιβ» να ερευνήσουν τα ίχνη που άφησε πίσω του ο διαβόητος serial killer, προσπαθώντας να τον αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Η αποτυχία των αμερικανικών Αρχών να εξιχνιάσουν την υπόθεση έχει οδηγήσει πολλούς λάτρεις θεωριών συνωμοσίας – και οχι μόνο – στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρχει κάποιου είδους συγκάλυψη ως προς την ταυτότητα του ανθρώπου που σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο την περίοδο της δράσης του.

 

Ο δημοσιογράφος Τόμας Κόλμπερτ, ενας από τους ερασιτέχνες ερευνητές που έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο στην ταυτοποίηση του Zodiac, ισχυρίζεται ότι, παρόλο που το FBI θεωρούσε ήδη από το 2016 ως ύποπτο έναν βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ονόματι Γκάρι Φράνσις Ποστ, δεν διερεύνησε αρκετά τα στοιχεία εις βάρος του. Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρει ο ίδιος, επικαλούμενος έναν πληροφοριοδότη από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, ήταν αρκετά σημαντικά αφού περιλάμβαναν ένα μερικό δείγμα DNA του Ποστ που τον συνέδεε μετους φόνους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.