Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ζαχάροβα: “Η Αμερική δεν έχει πρόσβαση στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας”

Μοιραστείτε το

ι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είναι περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αν και «ίσως κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό τους», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τη στρατηγική τους για τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το RIA Novosti, σύμφωνα με την ερτ.

Όμως, σύμφωνα με την άποψή μας, δεν πάνε ακόμα στη Μαύρη Θάλασσα», είπε η Ζαχάροβα στη συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη ενημερώσει το κοινό για αυτό το σχέδιο.

«Από την άλλη πλευρά, έχουμε δει επανειλημμένες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν τη λεγόμενη βοήθεια για εκείνες τις περιοχές του κόσμου στις οποίες δεν εκπροσωπούνται με κανέναν τρόπο – ούτε ιστορικά ούτε πραγματικά -», είπε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπτύξει μια στρατηγική για τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Ιούνιο.

Κατά τη σύνταξη του εγγράφου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν από το γεγονός ότι οι τρεις χώρες της Μαύρης Θάλασσας είναι μέλη του ΝΑΤΟ και ότι η Ουκρανία είναι μια φιλική χώρα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Sputnik.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.