Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν πως έπληξαν αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να ανταποδίδουν σε κάθε αμερικανική ή βρετανική επίθεση εναντίον της χώρας μας» ανέφερε εκπρόσωπος των Χούτι

Μοιραστείτε το

Επίθεση εναντίον του αμερικανικού στρατιωτικού φορτηγού πλοίου «Ocean Jazz» στον Κόλπο του Άντεν πραγματοποίησαν οι Χούτι τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κινήματος της Υεμένης.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να ανταποδίδουν σε κάθε αμερικανική ή βρετανική επίθεση εναντίον της χώρας μας, στοχεύοντας όλες τις πηγές απειλής στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σαρέα για την επίθεση που υλοποιήθηκε «με τη χρήση του κατάλληλου ναυτικού πυραύλου».

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο ανώτατος διοικητής του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μέση Ανατολή, αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, δήλωσε στο Associated Press πως το Ιράν «εμπλέκεται πολύ άμεσα» στις επιθέσεις πλοίων που έχουν πραγματοποιήσει οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Οι επιθέσεις των Χούτι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και γύρω από αυτήν τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιβραδύνει το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με μια κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.

Οι Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, λένε ότι οι επιθέσεις τους γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους που δέχονται επίθεση από το Ισραήλ στη Γάζα.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύουν πλήγματα σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη και αυτή την εβδομάδα επανέφεραν την πολιτοφυλακή στον κατάλογο των «τρομοκρατικών» ομάδων.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.