Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βρετανία: Εκτροπή πτήσης από το Χίθροου στο Στάνστεντ λόγω πιθανής απειλής για την ασφάλεια

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το Ναϊρόμπι προς το Χίθροου του Λονδίνου

Μοιραστείτε το

Μια πτήση από το Ναϊρόμπι προς το Χίθροου εκτράπηκε προς το αεροδρόμιο του Στάνστεντ λόγω «πιθανής απειλής για την ασφάλεια».

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας τόνισε αεροσκάφη της RAF σηκώθηκαν «προληπτικά σήμερα το απόγευμα για να διερευνήσουν ένα πολιτικό αεροσκάφος που προσέγγιζε το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος του Στάνστεντ του Λονδίνου δήλωσε ότι το Boeing 787 της Kenya Airways «προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ η αστυνομία του Έσσεξ ήταν παρούσα». «Το αεροσκάφος συνοδεύτηκε σε απομακρυσμένο χώρο στάθμευσης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε: «Η Kenya Airways επιβεβαιώνει ότι την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, περίπου στις 10:30 BST, τα κεντρικά της γραφεία έλαβαν ειδοποίηση για πιθανή απειλή ασφαλείας στο αεροσκάφος KQ100 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ναϊρόμπι προς το Χίθροου του Λονδίνου.


Η διοίκηση της KQ σε συνεργασία με τις αρχές ασφαλείας της κυβέρνησης της Κένυας και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε ενδελεχή αξιολόγηση κινδύνου της απειλής. Το πλήρωμα του αεροσκάφους ενημερώθηκε και λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις για την ασφάλεια και την προστασία του πληρώματος και των επιβατών του αεροσκάφους».

«Υπήρχαν υποψίες για κάποιους από τους επιβαίνοντες. Αλλά δεν είχε καμία σχέση με βόμβα ή κάτι τέτοιο. Τα μέτρα προφύλαξης που λάβαμε ήταν επειδή είχε αναφερθεί αυτή η απειλή και έτσι θέλαμε απλώς να βεβαιωθούμε ότι δεν υπήρχε τίποτα απρόοπτο» υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kenya Airways.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.