Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο μήνυμά του μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε τις θερμότερες ευχές του σε χώρα της Κοινοπολιτείας παρά τα τρέχοντα ανησυχητικά προβλήματα υγείας του.

Μοιραστείτε το

Ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε δημοσίως για πρώτη φορά μετά τη σοκαριστική διάγνωση του καρκίνου. Έτσι, την Τετάρτη (07/02), με αφορμή την 50ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Γρενάδας, ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι έστειλε τα «συγχαρητήρια και τις θερμότερες ευχές του» στη χώρα, παρά τα τρέχοντα ανησυχητικά προβλήματα υγείας του.

Η πλήρης δήλωση του βασιλιά Καρόλου είχε ως εξής: «Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων πέντε δεκαετιών, παρακολούθησα με βαθύτατο θαυμασμό την οικοδόμηση του έθνους σας και τη διαμόρφωση της ξεχωριστής θέσης της Γρενάδας στον κόσμο και ως ουσιαστικό μέλος της οικογένειας της Κοινοπολιτείας μας. Μαζί, καθιερώσατε τη Γρενάδα ως υπόδειγμα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου. Μαζί, ανταποκριθήκατε στις πιο κρίσιμες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας προσφέροντας στον κόσμο ένα παράδειγμα ηγεσίας, ανθεκτικότητας και καινοτομίας. Μαζί, δώσατε ζωή στα λόγια του εθνικού σας ύμνου: “Αγωνιστείτε, χτίστε, προχωρήστε!”».

Ακόμα, ο Βρετανός μονάρχης πρόσθεσε: «Η σύζυγός μου και εγώ διατηρούμε τόσο ιδιαίτερες αναμνήσεις από την επίσκεψή μας στο όμορφο “Νησί των Μπαχαρικών” σας, πριν από πέντε χρόνια, και από τη θερμή και συγκινητική υποδοχή που μας επιφυλάξατε. Τότε, όπως και κάθε φορά που έχω συναντήσει πολίτες της Γρενάδας οπουδήποτε στον κόσμο, εντυπωσιάστηκα από την ανθεκτικότητά σας, τη δύναμη της κοινότητάς σας και την κοινή σας αποφασιστικότητα να κάνετε τη θετική διαφορά».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.