Σάββατο, 4 Απριλίου 2026

Τρεις συλλήψεις για τον εμπρησμό ασθενοφόρων της εβραϊκής οργάνωσης Hatzola στο Λονδίνο

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με τον εμπρησμό ασθενοφόρων ιδιοκτησίας εβραϊκής φιλανθρωπικής οργάνωσης Hatzola στο βόρειο Λονδίνο στις 23 Μαρτίου. Τα οχήματα είχαν παραμείνει κατεστραμμένα στον χώρο στάθμευσης μιας συναγωγής στο Golders Green, προκαλώντας ζημιές περίπου 1 εκατομμυρίου λιρών.

Οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι – δύο Βρετανοί άνδρες, ηλικίας 19 και 20 ετών, και ένας 17χρονος διπλής υπηκοότητας Βρετανίας-Πακιστάν – κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση πρόκλησης ζημιάς και επικίνδυνη συμπεριφορά για τη ζωή άλλων.

Η αστυνομία του Λονδίνου τόνισε ότι πρόκειται για προμελετημένη και στοχευμένη επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανή εμπλοκή ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν, η οποία φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη.

Μετά την επίθεση, οι αστυνομικές περιπολίες έχουν ενισχυθεί σε περιοχές με μεγάλη εβραϊκή παρουσία, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Πάσχα. Οι τρεις κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν ξανά στο Old Bailey στις 24 Απριλίου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή