Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2025

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Εξαμελής οικογένεια χάθηκε στις φλόγες

Έξι μέλη μιας οικογένειας στην Αίγυπτο έχασαν τη ζωή τους σε μια τρομακτική πυρκαγιά που κατέστρεψε το σπίτι τους στην περιοχή Σούμπρα Ελ Χιάμα, στα περίχωρα του Καΐρου. Τα θύματα ήταν μια μητέρα, η αδερφή της και τα τέσσερα παιδιά τους.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα εξαιτίας φορτιστή κινητού τηλεφώνου. Η Διεύθυνση Ασφαλείας Καλιμπία έλαβε επείγουσα αναφορά από το Τμήμα Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας για πυρκαγιά σε ένα διαμέρισμα. Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο εν μέσω κραυγών των γειτόνων, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα ατυχημάτων.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά μετά από μια επίπονη προσπάθεια, αλλά, δυστυχώς, η οικογένεια είχε ήδη χαθεί στον ύπνο της, ανίκανη να διαφύγει από τον επάνω όροφο του σπιτιού. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Νάσερ, όπου η ιατροδικαστική επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός τους οφειλόταν σε ασφυξία από τοξικές αναθυμιάσεις.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, προσθέτοντας έτσι στην ήδη βαριά θλίψη της τραγωδίας. Οι αρχικές έρευνες αποκάλυψαν ότι ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα σε φορτιστή κινητού τηλεφώνου αποτέλεσε την αιτία της πυρκαγιάς, η οποία κατέκαψε το περιεχόμενο του διαμερίσματος. Το περιστατικό αυτό φέρνει στο προσκήνιο τη συχνότητα των πυρκαγιών στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με αναφορές του αιγυπτιακού Υπουργείου Εσωτερικών, η Αίγυπτος έχει καταγράψει περισσότερες από 15.000 πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές μόνο κατά τη διάρκεια του 2024.

Οι περισσότερες από αυτές προκλήθηκαν από ηλεκτρικές βλάβες ή βραχυκυκλώματα σε οικιακές συσκευές, όπως φορτιστές τηλεφώνων, οι οποίες έχουν αναδειχθεί σε μια συνηθισμένη πηγή κινδύνου λόγω της εντατικής χρήσης και των φθαρμένων ηλεκτρικών δικτύων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή