Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκία: Την Παρασκευή ορκίζεται η κυβέρνηση Ερντογάν – Ποια πρόσωπα προκρίνει για το υπουργικό συμβούλιο

Μοιραστείτε το

Ορκίζεται την Παρασκευή (2/6) η νέα κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση του νέου υπουργικού του Συμβουλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο νόμος δεν επιτρέπει στους βουλευτές να είναι και υπουργοί και επομένως όσοι είναι να υπουργοποιηθούν θα πρέπει να παραιτηθούν από την έδρα τους και άρα δεν θα ορκιστούν.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα είναι πολύ ανανεωμένο. Ήδη πριν από τις εκλογές έχουν κυκλοφορήσει διάφορα ονόματα νέων υπουργών, όπως σημειώνει η ΕΡΤ, όπως του εξ απορρήτων προεδρικού συμβούλου του Ερντογάν, του Ιμπραχίμ Καλίν, για το Υπουργείο Εξωτερικών όπως και του επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν για το υπουργείο Άμυνας αλλά άλλες πληροφορίες έφεραν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τον Χουλουσί Ακάρ επίσης να παραμένουν στην νέα κυβέρνηση.

Πάντως, λέγεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού θα παραμένει στη θέση του, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον για το αν χρησιμοποιηθεί στην νέα κυβέρνηση ο Σινάν Ογάν, ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος ο οποίος προσχώρησε στο στρατόπεδο Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.