Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκία: «Είμαστε σε επαφή με τη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ» λέει η Άγκυρα

Μοιραστείτε το

Η Τουρκία βρίσκεται σε επαφές με τη Φινλανδία σχετικά με τη διαδικασία ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ και η κατάσταση μπορεί να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

«Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει καταστήσει σαφές ότι εάν κάνετε ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, η Τουρκία θα ανταποκριθεί αναλόγως. Το κάλεσμα αυτό αξιολογείται αναλόγως τόσο στη Σουηδία όσο και στη Φινλανδία. Οι δύο χώρες ξεκίνησαν από κοινού τη διαδικασία και έδειξαν τη βούληση να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σεβόμαστε τη θέση τους και περιμένουμε να δούμε πώς θα αξιολογήσουν τη διαδικασία» τόνισε ο Καλίν στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόσφατα η Σουηδία προχώρησε σε μια σειρά αρνητικών ενεργειών, τόσο κατά του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων – του Κορανίου, όσο και κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Εδώ δείξαμε τη θέση μας, αναβάλαμε τον μηχανισμό για αόριστο χρονικό διάστημα. Τι θα πει η Φινλανδία; Θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία; Αυτή είναι η απόφασή τους. Είμαστε σε επαφή μαζί τους, ίσως τις επόμενες εβδομάδες ξεκαθαρίσει η κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση. Θα υπάρξουν τηλεφωνικές συνομιλίες με τους συναδέλφους μου σήμερα ή αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών επίσης συνεχίζει τις επαφές», πρόσθεσε ο Καλίν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.