Το Μουσείο Hermitage ζητά την επιστροφή των έργων τέχνης που δάνεισε στην Ιταλία

Ως άλλο αποτέλεσμα της κρίσης των σχέσεων μεταξύ της Ιταλίας και της Ρωσίας είναι η σημερινή αίτηση του Μουσείου Hermitage της Αγίας Πετρούπολης να ζητήσει την επιστροφή των έργων τέχνης της που δάνεισε για εκθέσεις στο Μιλάνο.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Live οι εξελίξεις της 15ης ημέρας – Αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη – Ηχούν οι σειρήνες στην Οδησσό

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, τα έργα δανείστηκαν για τις εκθέσεις ‘Grand Tour. Sogno d’Italia da Venezia a Pompei’ στο Βασιλικό Παλάτι και “Ο Tiziano και η μορφή της Βενετσιάνικης γυναίκας τον 16ο αιώνα” στις Gallerie d’Italia στο Μιλάνο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ανάμεσα στα έργα που ζητήθηκε να επιστραφούν είναι και η ‘Νεαρή Γυναίκα με Φτερωτό Καπέλο’ του Tiziano, γνωστό έργο που εκτίθεται στην έκθεση Palazzo Reale.

Το Hermitage ζητά να της επιστραφούν τα έργα της έως το τέλος του μήνα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή