Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Tο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ: «Δεν γνωρίζαμε για την επίθεση της Χαμάς, ευθύνη των ΗΠΑ ο πόλεμος στη Γάζα – Ο Λίβανος δεν μπαίνει στον πόλεμο» Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Ο αρχηγός της ΧεζμπολάχΧασάν Νασράλα, εκφωνεί την πρώτη του δημόσια ομιλία από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τα ασσύμετρα ισραηλινά αντίποινα κατά αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής, ο Νασράλα δεν έχει αναφερθεί στο τι σχεδιάζει να κάνει η Χεζμπολάχ στο μέλλον και κατηγορεί τις ΗΠΑ ως αποκλειστικά υπεύθυνες για τον πόλεμο στη Γάζα, αποκαλώντας Ισραήλ «εκτελεστικό εργαλείο».

 

Ο Χασάν Νασράλα, ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των «πεσόντων μαρτύρων» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και συγχαίροντάς τους διότι «οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μάρτυρα».

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ απηύθυνε επίσης «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς «Al-Aqsa Flood» (Πλημμύρα του Αλ-Άκσα) εντός του Ισραήλ – οι οποίες, όπως λέει, «επεκτάθηκαν σε πολλά μέτωπα μάχης».

«Πρόκειται για μια αδιάλειπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι η πιο προφανής, η πιο ειλικρινής και η πιο ευγενής. Η αληθινή μας δύναμη έγκειται στην ακλόνητη πίστη μας, στην ακλόνητη πεποίθησή μας, στην αφοσίωση και τη δέσμευσή μας στον σκοπό. Πρέπει να χαιρετίσουμε τα … δυνατά και γενναία χέρια του Ιράκ και της Υεμένης που συμμετέχουν τώρα σε αυτόν τον ιερό πόλεμο» συνέχισε.

«Έπρεπε να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός που θα ταρακούνησε τη σφετεριστική οντότητα και τους υποστηρικτές της στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο και τότε έλαβε χώρα η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου. Η μεγάλη επιχείρηση “Al-Aqsa Flood” αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε 100% από τη Χαμάς και η απόλυτη μυστικότητα είναι αυτό που εξασφάλισε την επιτυχία της» υπογράμμισε ο Νασράλα.

«Δεν μας ενόχλησε η απόκρυψη από τη Χαμάς του σχεδίου επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Οι συνθήκες στην Παλαιστίνη τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά σκληρές, ειδικά με αυτή την εξτρεμιστική, ανόητη, ανόητη και άγρια κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο αρχηγός της Χεζμπολάχ.

Η ομιλία του Νασράλα λαμβάνει χώρα με αφορμή τελετή που οργανώθηκε σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, προς τιμή των «μαρτύρων» της οργάνωσης που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο Λίβανος όπως και όλη η περιοχή ανέμεναν τις δηλώσεις του με αγωνία.

Χθες Πέμπτη (02/11) το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη βίας στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, όπου οι ανταλλαγές πυρών είναι καθημερινές μετά τις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου.

Η Χεζμπολάχ έχει ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την παλαιστινιακή Χαμάς, σύμμαχό της, και έχει αναλάβει την ευθύνη για τα πυρά από τον νότιο Λίβανο εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού σε περιοχές κοντά στη μεθόριο.

Οι διασυνοριακές συγκρούσεις παρέμεναν σε γενικές γραμμές περιορισμένες, τόσο γεωγραφικά όσο και σε ό,τι αφορά τους στόχους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.