Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2025

Το BBC απαντά στην αγωγή του Τραμπ για τα 5 δισ: “Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας σε αυτήν την υπόθεση”

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε αγωγή ύψους 5 δισ. δολαρίων που κατέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον βρετανικό οργανισμό για δυσφήμιση. Η αγωγή αφορά την επεξεργασία αποσπάσματος της ομιλίας του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021, η οποία προβλήθηκε σε ντοκιμαντέρ της εκπομπής Panorama.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι το BBC αλλοίωσε σκόπιμα τα λόγια του, δίνοντας την εντύπωση ότι κάλεσε άμεσα σε βίαιη δράση πριν από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Το BBC αναγνώρισε ότι το μοντάζ δημιούργησε λανθασμένη εντύπωση και ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο απορρίπτει ότι υπάρχει νομική βάση για αγωγή δυσφήμισης και αρνείται την καταβολή αποζημίωσης.

Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε: «Όπως έχουμε καταστήσει σαφές προηγουμένως, θα υπερασπιστούμε αυτή την υπόθεση».

Πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε περαιτέρω σχόλια για εν εξελίξει νομικές διαδικασίες».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την κυβέρνηση να τονίζει την ανεξαρτησία του BBC, ενώ στελέχη της αντιπολίτευσης ζητούν παρέμβαση προς τον Τραμπ. Η αγωγή εντάσσεται σε μια ευρύτερη σειρά νομικών κινήσεων του Αμερικανού προέδρου κατά μέσων ενημέρωσης, με ειδικούς να εκτιμούν ότι η έκβαση θα είναι δύσκολη, αλλά το κόστος της δικαστικής διαμάχης ιδιαίτερα υψηλό.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή