Θρίλερ στις ΗΠΑ με τους 10 επιστήμονες που πέθαναν ή εξαφανίστηκαν – «Ελπίζω να είναι τυχαίο», λέει ο Τραμπ
Απαντήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες για το μυστήριο με τους 10 επιστήμονες που έχουν πεθάνει ή εξαφανιστεί, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τα τελευταία τρία χρόνια προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Λας Βέγκας, ο Τραμπ χαρακτήρισε την υπόθεση «πολύ σοβαρή», εκφράζοντας την
ελπίδα οι εξελίξεις να οφείλονται σε σύμπτωση. «Ελπίζω να είναι τυχαίο, αλλά θα το μάθουμε την επόμενη μιάμιση εβδομάδα», ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι είχε μόλις ολοκληρωθεί σχετική σύσκεψη στην κυβέρνησή του.
Παρά τις θεωρίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία που να συνδέουν μεταξύ τους τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι ορισμένοι από τους επιστήμονες που περιλαμβάνονται στη λίστα κατείχαν ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις.
«Μερικοί από αυτούς ήταν πολύ σημαντικοί άνθρωποι, και θα το εξετάσουμε στο επόμενο σύντομο διάστημα», τόνισε ο Τραμπ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπλοκής ξένου παράγοντα, ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προκατόχου του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας: «Λοιπόν, ο Μπάιντεν είχε ανοιχτά σύνορα, δεν ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς εδώ».
Μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκεται και ο απόστρατος υποστράτηγος της Πολεμικής Αεροπορίας Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ, ο οποίος εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Αλμπουκέρκι, στο Νέο Μεξικό, στις 27 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις Αρχές, πριν χαθούν τα ίχνη του είχε αναφέρει ότι ένιωθε «νοητική θολούρα».
Ο ΜακΚάσλαντ, ο οποίος αποστρατεύτηκε το 2013, είχε υπηρετήσει σε υψηλόβαθμες θέσεις στον τομέα της διαστημικής έρευνας και των προμηθειών, σύμφωνα με τη New York Post. Το όνομά του εμφανίστηκε στα email του προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, που διέρρευσε το WikiLeaks, ενώ ένας ενθουσιώδης των UFO, ο Τομ ΝτεΛόντζ, ισχυρίστηκε ότι είχε συνομιλήσει μαζί του σχετικά με μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP).
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο απόστρατος αξιωματικός άφησε στο σπίτι του το κινητό τηλέφωνο, τα γυαλιά και άλλες προσωπικές συσκευές, ενώ έλειπαν το πορτοφόλι του, οι μπότες πεζοπορίας και το περίστροφό του.
Την ίδια ώρα, η σύζυγός του έχει απορρίψει κατηγορηματικά τα σενάρια συνωμοσίας που τον συνδέουν με μυστικές πληροφορίες για εξωγήινη ζωή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε καμία γνώση σχετικά με [εξωγήινα] πτώματα και συντρίμμια από το μυστηριώδες περιστατικό του Ρόσγουελ το 1947.
Νούνο Λουρέιρο
Μεταξύ των αγνοούμενων επιστημόνων είναι επίσης οι:
Μελίσα Κασίας, η οποία είχε άδεια ασφαλείας στο Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος και εξαφανίστηκε τον περασμένο ΙούνιοΆντονι Τσάβεζ, ένας συνταξιούχος εργαζόμενος του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Άλαμος που αγνοείται από τον περασμένο ΜάιοΤζέισον Τόμας, ο οποίος ηγούνταν της ομάδας χημικής βιολογίας της Novartis και βρέθηκε νεκρός τον περασμένο ΜάρτιοΦρανκ Μάιβαλντ, ο μηχανικός του Εργαστηρίου Προώθησης με Αεριωθούμενα της NASA, ο οποίος πέθανε το 2024Νούνο Λουρέιρο, ο διάσημος φυσικός του MIT, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα τον περασμένο ΔεκέμβριοΚαρλ Γκρίλμαϊρ, ο ερευνητής εξωπλανητών, ο οποίος δολοφονήθηκε τον ΦεβρουάριοΣτίβεν Γκαρσία, ο οποίος εργαζόταν στην ασφάλεια ενός κατασκευαστή μη πυρηνικών εξαρτημάτων για αμερικανικής κατασκευής πυρηνικά όπλα και εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτουςΜόνικα Xασίντο Ρέζα, η αεροδιαστημική μηχανικός, η οποία εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.Μόνικα Xασίντο Ρέζα
Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλούν οι αναφορές ότι αρκετοί από τους επιστήμονες είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητο ή απόρρητο υλικό, σχετικό με πυρηνικά ή αεροδιαστημικά προγράμματα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί πλήρως από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης.
«Δεν έχω συζητήσει το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας», απάντησε. «Σίγουρα θα το κάνω, και θα σας δώσουμε μια απάντηση. Αν αυτό ισχύει, φυσικά, είναι σίγουρα κάτι που πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, αυτή η διοίκηση, θα θεωρούσε ότι αξίζει να διερευνηθεί», συμπλήρωσε.
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με τις Αρχές να καλούνται να ρίξουν φως σε μια σειρά περιστατικών που, αν και δεν έχουν επισήμως συνδεθεί μεταξύ τους, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα και ανησυχίες.
The post Θρίλερ στις ΗΠΑ με τους 10 επιστήμονες που πέθαναν ή εξαφανίστηκαν – «Ελπίζω να είναι τυχαίο», λέει ο Τραμπ
πηγη Ieidiseis
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης