Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σύνοδος G20: Μπλίνκεν και Λαβρόφ τα είπαν «στο πόδι» στην Ινδία

Μοιραστείτε το

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησαν “στο πόδι” κατά την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G20 στην Ινδία, αλλά δεν διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις ούτε συνάντηση, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι ο Μπλίνκεν και ο Λαβρόφ μίλησαν για λιγότερο από 10 λεπτά στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι στο Νέο Δελχί.

Ο Μπλίνκεν υπογράμμισε στον Λαβρόφ ότι η Ουάσινγκτον προτίθεται να στηρίξει την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της για όσο καιρό χρειαστεί, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η σύνοδος δεν θα εκδώσει τελικό ανακοινωθέν, επιβεβαίωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι δεν θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G20, που διεξάγεται στην Ινδία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό στις δυτικές χώρες.

Δεν θα υπάρξει τελικό ανακοινωθέν από τη σύνοδο «και το αποτέλεσμα των συζητήσεων θα περιγράφεται στο κείμενο συμπερασμάτων που θα εκδώσει η ινδική προεδρία», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

Οι συζητήσεις για το τελικό ανακοινωθέν απέτυχαν κυρίως εξαιτίας της επιμονής της Ρωσίας να περιλαμβάνεται σε αυτό η ανάγκη να διεξαχθεί «αμερόληπτη» έρευνα για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στους ρωσικούς αγωγούς μεταφοράς αερίου Nord Stream 1 και 2.

«Μιλάμε για καλούς τρόπους. Ε, λοιπόν, οι Δυτικοί ομόλογοί μας έχουν γίνει πολύ κακοί σε ό,τι αφορά το θέμα. Δεν πιστεύουν πλέον στη διπλωματία, το μόνο που κάνουν είναι να εκβιάζουν και να απειλούν τους πάντες», κατήγγειλε ο Λαβρόφ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.