Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

Μοιραστείτε το

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, κάλεσε τους δύο ηγέτες να ακούσουν την κοινωνία των πολιτών και να κάνουν βήματα προς τα εμπρός.

Μιλώντας μετά την πρώτη της συνάντηση, σήμερα, με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, η κυρία Ολγκίν τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κινητικότητα προσθέτοντας πως αυτός είναι ο δικός της στόχος και πάνω σ’ αυτό θα συνεχίσει να εργάζεται.

Συμπλήρωσε δε πως στους δύο ηγέτες, μετά τις επισκέψεις της σε Ουάσιγκτον, Μόσχα και Ευρώπη, μεταφέρει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας για την εξεύρεση μας διαρκούς λύσης στο Κυπριακό, καλώντας τους να κοιτάξουν αυτή τη στήριξη που έρχεται από τη διεθνή κοινότητα και να προχωρήσουν.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε ότι «είναι η πρώτη συνάντηση μετά και τα Συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με την ΕΕ στείλαμε ένα σαφές, θετικό μήνυμα προς την Τουρκία για τη διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο Κυπριακό. Η κα Ολγκίν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πολύ σημαντικές επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα, επαφές που χαιρετίζουμε, επαφές που θεωρούμε ότι συμβάλλουν στο να υπάρξει αυτή  σφαιρική εικόνα που χρειάζεται για να μπορέσουν να εξεταστούν τα επόμενα βήματα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί».

Σε ερώτηση αν η φόρμουλα των κατ΄ ιδίαν συναντήσεων είναι ιδέα της κας Ολγκίν ή αν είναι κάτι που επέβαλε ο Πρόεδρος, ο Εκπρόσωπος απάντησε «όχι, είναι μια φόρμουλα, μια σύνθεση που είναι προφανώς πιο ωφέλιμη στο να μπορέσει να υπάρξει αυτή η ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων για την επίτευξη του κοινού στόχου ΗΕ και Κυπριακής Δημοκρατίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Έτσι θα είναι και η επόμενη συνάντηση που θα έχουν στις 13 Μαΐου».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.