Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις δραστηριότητες στην πρεσβεία τους στη Λευκορωσία

Μοιραστείτε το

Το γεγονός πως κλείνει προσωρινά η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μινσκ της Λευκορωσίας ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως εγκρίθηκε η οικειοθελής αναχώρηση των μη επειγόντων υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

«Λάβαμε αυτά τα μέτρα λόγω ζητημάτων ασφάλειας και προστασίας που απορρέουν από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία», υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέστειλε τις εργασίες της Πρεσβείας μας στο Μινσκ της Λευκορωσίας και ενέκρινε την οικειοθελή αναχώρηση (“εγκεκριμένη αναχώρηση”) των μη επειγόντων υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους στην Πρεσβεία μας στη Μόσχα της Ρωσίας. Λάβαμε αυτά τα μέτρα λόγω ζητημάτων ασφάλειας και προστασίας που απορρέουν από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προσαρμόζει συνεχώς τη στάση του στις πρεσβείες και τα προξενεία σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με την αποστολή του, το τοπικό περιβάλλον ασφαλείας και την κατάσταση της υγείας. Τελικά δεν έχουμε καμία υψηλότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών των ΗΠΑ, και αυτό περιλαμβάνει το προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης και τα εξαρτώμενα μέλη τους που υπηρετούν σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.