Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022
20
50
07

Σουηδία: Νίκη για τον συνασπισμό της δεξιάς που συμμετέχουν κι ακροδεξιοί

Μοιραστείτε το

Τα τελικά αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Σουηδία στις 11 Σεπτεμβρίου καταδεικνύουν ότι το μπλοκ της δεξιάς στο οποίο συμμετέχουν οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες (SD) απέσπασε οριακή πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε 176 έδρες έναντι 173 που συγκέντρωσε η απερχόμενη αριστερά.

Του δεξιού μπλοκ ηγείται ο Ουλφ Κρίστερσον του Μετριοπαθούς Κόμματος. Ωστόσο το δεξιό μπλοκ από τις 176 έδρες, τις 73 (ποσοστό 20,7%) τις κέρδισε το ακροδεξιό SD. Στη Σουηδία το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους ήταν οι Σοσιαλδημοκράτες με 30,33% και 107 έδρες, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσουν τις εκλογές. Η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της να παραιτηθεί στον απόηχο της ήττας.

Η μορφή που θα λάβει η επόμενη σουηδική κυβέρνηση θα είναι σαφέστερη τη Δευτέρα όταν θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το ποιο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Ουλφ Κρίστερσον προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα τέσσερα κόμματα στον συνασπισμό του θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.