Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Singapore Airlines: Αυστηρότερους κανόνες για τις ζώνες βάζει η εταιρεία μετά την τραγωδία με τις αναταράξεις

Δεκάδες επιβάτες της πτήσης, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη Ταϊλάνδη

Μοιραστείτε το

Η Singapore Airlines κατέστησε αυστηρότερους τους κανόνες για τη χρήση ζώνης ασφαλείας στις πτήσεις της μετά την τραγωδία με τον ένα νεκρό και τους δεκάδες τραυματίες κατά την πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη.

Επιβάτες και πλήρωμα στην πτήση SQ321 τραυματίστηκαν στο κρανίο, τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη όταν έφυγαν από τη θέση τους κατά τη διάρκεια των αναταράξεων. Ορισμένοι επιβάτες δήλωσαν αργότερα ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν υπήρχε χρόνος να δέσουν τις ζώνες ασφαλείας τους.

Στην πτήση, με 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ.

Τουλάχιστον 48 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αναφέρει το AFP. Μία γυναίκα έμεινε μάλιστα παράλυτη από τη μέση και κάτω.

Η αεροπορική εταιρεία δηλώνει τώρα ότι είχε εισαγάγει μια «πιο προσεκτική προσέγγιση» σε ό,τι αφορά τις αναταράξεις.

Εκτός από την αναστολή της υπηρεσίας ζεστών ροφημάτων όταν είναι αναμμένη η ένδειξη της ζώνης ασφαλείας, θα ανασταλεί και η υπηρεσία γεύματος, ανέφερε η εταιρεία που θα συνεχίσει να επανεξετάζει τα πρότυπά της.

Ειδικοί σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας επισήμαναν στο AFP ότι οι επιβάτες συνηθίζουν να μην φορούν τις ζώνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αν το αεροπλάνο πέσει σε απροσδόκητες αναταράξεις.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.