Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 9 το πρωί της Τετάρτης 20/4 στην επαρχία Μαλάτια, της κεντροανατολικής Τουρκίας.
Eπίκεντρο είναι η περιοχή Μπαταλγκάζι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η AFAD (Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών της Τουρκίας).
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές ή απώλειες.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στο Ντιγιαρμπακίρ, το Γκαζιαντέπ, το Καχραμανμαράς, το Χατάι και τα Άδανα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, μαθητές οδηγήθηκαν έξω από σχολικά κτήρια και γονείς έσπευσαν να τα παραλάβουν.
“Hepimiz çok korktuk, çok sallandık. Öğretmenimiz bizi yangın merdiveninden aşağı indirdi.”#Malatya merkezli 5.6 büyüklüğündeki #deprem Adıyaman’da da hissedildi.
Aileler çocuklarını almak için panikle okullara koştu. pic.twitter.com/eKOXFwHtEV
— Sabah (@sabah) May 20, 2026
Σχετικά Άρθρα
20/05/2026 - 10:31
20/05/2026 - 10:18
Δείτε επίσης