Ρωσία: Νόμιμοι στόχοι τα ευρωπαϊκά στρατεύματα αν αναπτυχθούν στην Ουκρανία
Η Ρωσία δήλωσε την Πέμπτη ότι οποιοδήποτε στρατεύμα σταλεί στην Ουκρανία από δυτικές κυβερνήσεις θα αποτελεί «νόμιμο στρατιωτικό στόχο», αφού η Βρετανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν σχέδια να αναπτύξουν μια πολυεθνική δύναμη εκεί σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός.
Η Μόσχα χαρακτήρισε την Πέμπτη την Ουκρανία και τους Ευρωπαίους υποστηρικτές της ως «άξονα πολέμου», προειδοποιώντας ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ τους για την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής ειρηνευτικής δύναμης απέχουν πολύ από οτιδήποτε θα μπορούσε να αποδεχτεί η Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος.
«Οι νέες μιλιταριστικές δηλώσεις της λεγόμενης Συμμαχίας των Προθύμων και του καθεστώτος του Κιέβου συνιστούν μαζί έναν πραγματικό «άξονα πολέμου», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια «επικίνδυνα» και «καταστροφικά».

Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε τις τελευταίες επιθέσεις της Ρωσίας σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας, θέρμανσης και ύδρευσης στην Ουκρανία, οι οποίες άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη νοτιοανατολική Ουκρανία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.
Δεν υπάρχει απολύτως καμία στρατιωτική λογική σε τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον του ενεργειακού τομέα και των υποδομών, που αφήνουν τους ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση το χειμώνα», έγραψε σε μια
ανάρτηση στο X.
I thank every repair crew and all the services that have been working since last night to restore electricity, heating, and water supplies in the Dnipro and Zaporizhzhia regions. As of now, power supply in the Zaporizhzhia region has been restored and is now operating on…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) January 8, 2026
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη διπλωματική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου δεν πρέπει να επηρεάσει την προμήθεια συστημάτων και εξοπλισμού αεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία.
Πηγή: ertnews.gr
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης