Ρωσία: Η Μόσχα στέλνει ομάδα διαπραγμάτευσης στην Κωνσταντινούπολη

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα την πρόταση της Τουρκίας για τη διεξαγωγή συνάντησης κορυφής μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ντόναλντ Τραμπ, υπό την αιγίδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι βασική προϋπόθεση για αυτό θα είναι να υπάρξουν «αποτελέσματα» στις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε εξάλλου ότι η Ρωσία θα στείλει στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα αντιπροσωπεία που θα είναι «έτοιμη» για νέες συνομιλίες με την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το Κίεβο ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τη συμμετοχή του.

Ρωσία και Ουκρανία αναμένεται να συζητήσουν τον κατάλογο των όρων που θέτει η κάθε πλευρά για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, εξήγησε ο ίδιος.

Εξάλλου ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία είναι ικανοποιημένη που η θέση του Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ έχει γίνει κατανοητή από την Ουάσινγκτον, σχολιάζοντας δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του Τραμπ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, ο οποίος χαρακτήρισε «δίκαιη» τη σχετική ανησυχία της Μόσχας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή