• ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • MEDIA
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Αρχική
  • Kontra Live
  • Καταγγελίες
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 11 Μαΐου 2025
Kontranews - Logo
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • MEDIA
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • LIFESTYLE
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

QatarGate: Ελεύθερος ο Αντόνιο Παντσέρι – Βγαίνει με βραχιολάκι από τη φυλακή

06/04/2023 - 18:10

Ο Αντόνιο Παντσέρι πλέον τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (6/4). Πρόκειται για τον καθ’ ομολογία εγκέφαλο του σκανδάλου QatarGate.

Την είδηση για την αποφυλάκιση Παντσέρι, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Laurent Kennes στο RTBF. Τις επόμενες ώρες ή μέρες ο Παντσέρι θα έπρεπε να βγει από τη φυλακή, καθώς είχε στερηθεί την ελευθερία του από τις 9 Δεκεμβρίου, σχεδόν εδώ και τέσσερις μήνες, σημείωσε η Le Soir.

Τότε ήταν που οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, υπό την ηγεσία του δικαστή Κλεζ, είχαν ανακαλύψει περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι. Ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι αποτελούσαν τα χρήματα καρπό της διαφθοράς τριών κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: του Μαρόκου, του Κατάρ και της Μαυριτανίας.

Τον Ιανουάριο, ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε με την ομοσπονδιακή εισαγγελία ένα υπόμνημα μετανοίας. Έτσι, ο νόμος του επέτρεψε να επωφεληθεί από τις διαπραγματεύσεις για μια μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα για πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα ή τα αδικήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα παραμένουν υπό κράτηση

Οι ακροάσεις του Παντσέρι υπό το καθεστώς του «μετανοημένου» αναμένεται να συνεχιστούν. Και ο Αντόνιο Πάντσερι, αν και αποφυλακίστηκε, συνεχίζει να στερείται της ελευθερίας του, καθώς παραμένει υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, με «βραχιολάκι».

Σε αυτήν την υπόθεση διαφθοράς, δύο άτομα παραμένουν στη φυλακή : η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, στο Χάρεν, και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο Marche-en-Famenne. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Παντσέρι, είναι επίσης εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για πιθανή παράδοσή του στις βελγικές αρχές.

Κοινοποίηση σε Facebook X Linkedin Mail
Προηγούμενο άρθρο Πώς έμοιαζε ο άνθρωπος πριν 30.000 χρόνια – Δείτε απεικόνιση άνδρα από την Αίγυπτο
Επόμενο άρθρο Σέρρες: Υπάρχει ατιμωρησία, λένε οι γονείς του 11χρονου που σκοτώθηκε από έκρηξη σε σχολείο »

Σχετικά Άρθρα

image
Ιράν: Δεν απεμπολούμε τα δικαιώματά μας στην πυρηνική ενέργεια

11/05/2025 - 09:10

image
Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύθηκε «να συνεχίσει να εργάζεται» με τη Ρωσία και την Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου

11/05/2025 - 09:10

image
Εκλογές στην Αλβανία: Στις κάλπες σήμερα, Κυριακή οι πολίτες – Ο πρωθυπουργός Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία

11/05/2025 - 09:10

image
Μερτς: Η Γερμανία δεν θα δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην Ουκρανία

11/05/2025 - 08:50

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Kontra Logo

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης.Παρακολουθήστε το
τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra σε
απευθείας μετάδοση 24/7.

Δείτε τώρα LIVE

Η ενημερωτική ιστοσελίδα kontranews.gr είναι μέλος του Kontra Media Group ανάμεσα στα υπόλοιπα μέσα του ομίλου που είναι: ο περιφερειακός ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός Kontra, η καθημερινή πολιτική εφημερίδα Kontra News, η εβδομαδιαία εφημερίδα Κυριακάτικη Kontra News, ο ενημερωτικός αθλητικός ιστότοπος Filathlos.gr και ο μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός Love Radio 97,5.

Αρ. ΓΕΜΗ: 177601101000
Α.Φ.Μ: 996460712
Νομική μορφή: Α.Ε.
Διακριτικός Τίτλος: KONTRA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ TV MARKETING ΜΟΝ. Α.Ε
Δ.Ο.Υ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Get it on Google Play
Download on the App Store

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • MEDIA
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Δήμητρος 31 Ταύρος, 177 78
  • 210 34 89 000
  • info@kontranews.gr
  • news@kontranews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Καταγγελίες
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© Kontranews.gr - 2024 | All rights reserved
Powered by: