Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Qatar Gate: «Ναι» στην άρση της ασυλίας Ταραμπέλα – Κοτσολίνο από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

Μοιραστείτε το

Ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο τάχθηκε η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο Qatar Gate. Όπως αναφέρει η Le Soir, το ζήτημα θα τεθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη (02/02), οπότε και αναμένεται η απόφαση.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΡομπέρτα Μέτσολα είχε ζητηθεί να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες έτσι ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι την ολομέλεια της 13ης Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο, ωστόσο όπως φαίνεται το ζήτημα θα κλείσει ακόμη πιο γρήγορα, στη “μικρή ολομέλεια” που λαμβάνει χώρα 1-2 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται πως ο Μαρκ Ταραμπέλα είχε δηλώσει πρόσφατα αθώος και καταγγέλλοντας την ομολογία ενός βασικού υπόπτου προς υπεράσπιση ιδίου συμφέροντος. Ο Βέλγος Ευρωβουλευτής κατηγορήθηκε από τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι – τον έναν από τους τέσσερις υπόπτους που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με το Κατάρ – ο οποίος δήλωσε στους ανακριτές ότι κατέβαλε στον Βέλγο ευρωβουλευτή «120.000 έως 140.00 ευρώ», σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Echo.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.