Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνομιλίες Μπέρμποκ με Αίγυπτο και Ηνωμένα Έθνη για τη μεταφορά αμάχων της Γάζας

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με ασφαλείς χώρους για αμάχους στη Γάζα, τους οποίους ο ισραηλινός στρατός κάλεσε να μετακινηθούν νότια ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας επίθεσης.
Μιλώντας από την πόλη του νότιου Ισραήλ Νετιβότ έπειτα από συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό της Ελί Κοέν, η Μπέρμποκ είπε πως «η χωρητικότητα στη νότια Γάζα είναι ήδη υπερφορτωμένη… είμαστε σε συνομιλίες με τον ΟΗΕ, με την Αίγυπτο και με διαφορετικούς παράγοντες για αυτό».
Η Μπέρμποκ είπε επίσης πως βρίσκεται στο Ισραήλ για να μιλήσει με μέλη των οικογενειών Γερμανών ομήρων και άλλων εμπλεκόμενων πλευρών προκειμένου να διασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.
Σχετικά Άρθρα
11/08/2025 - 20:42
11/08/2025 - 20:31
Δείτε επίσης