Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πόλεμος στο Ισράηλ: Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη συμφωνία για απελευθέρωση των ομήρων λέει ο Γκαντζ

Σύμφωνα με τον Μπένι Γκάντζ το Ισραήλ διεξάγει τον «σημαντικότερο πόλεμο» μετά τον πόλεμο για την ανεξαρτησία του το 1948

Μοιραστείτε το

Το μέλος του «υπουργικού συμβουλίου διαχείρισης πολέμου» Μπένι Γκαντζ δηλώνει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να προσπαθεί να «αξιοποιήσει στο έπακρο» το πλαίσιο της συμφωνίας ομηρίας με τη Χαμάς, αλλά είναι έτοιμο να ξεκινήσει και πάλι τις μάχες σε ανύποπτο χρόνο.

Η Χαμάς δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι είναι ανοιχτή στην παράταση της εκεχειρίας, που διανύει την έκτη ημέρα της, και ένας ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι σχετικές συνομιλίες συνεχίζονται.

«Βρισκόμαστε σε περίπλοκη στιγμή, με ένα χρονικό παράθυρο στο πλαίσιο της συμφωνίας για να επιστρέψουν οι όμηροι μας. Θα εργαστούμε για να το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο», ανέφερε. «Ταυτόχρονα, είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να επιστρέψουμε στη μάχη, σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή» συμπλήρωσε το μέλος του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Μπένι Γκάντζ το Ισραήλ διεξάγει τον «σημαντικότερο πόλεμο» μετά τον πόλεμο για την ανεξαρτησία του το 1948. Ακόμη αφότου λέει ότι το Ισραήλ δεν δώσει κανένα περιθώριο στη Χαμάς προσθέτει πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρις ότου οι κάτοικοι των ισραηλινών συνοριακών κοινοτήτων που έφυγαν εν μέσω συγκρούσεων «να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια» στα σπίτια τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.