Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ακόμα 161 άνθρωποι παραμένουν όμηροι στη Γάζα

Μοιραστείτε το

Ενημέρωση για τους ομήρους που απελευθερώνει η Χαμάς, έδωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ στη διάρκεια ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης, με τον εκπρόσωπό της να τονίζει πως «είμαστε έτομοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση» για το θέμα αυτό, την ώρα που τέσσερα παιδιά παραμένουν ακόμα υπό αιχμαλωσία.

Με βάση την ενημέρωση, 161 άνθρωποι παραμένουν ακόμα όμηροι στη Γάζα, μεταξύ των οποίων: 146 είναι Ισραηλινοί και 15 είναι ξένοι υπήκοοι, 126 είναι άνδρες και 35 γυναίκες, ενώ υπάρχουν τέσσερα παιδιά και τέσσερα άτομα ηλικίας 18 και 19 ετών. Παράλληλα, δέκα άτομα είναι ηλικίας άνω των 75 ετών.

Προς το παρόν, 86 όμηροι έχουν απελευθερωθεί: 66 Ισραηλινοί, 20 ξένοι υπήκοοι και άλλοι δύο όμηροι «δολοφονήθηκαν στην αιχμαλωσία», λέει.

«Η κυβερνητική απόφαση της περασμένης εβδομάδας προβλέπει πενθήμερη παράταση της εκεχειρίας για την απελευθέρωση των ομήρων, με αρκετούς βίαιους εγκληματίες στις ισραηλινές φυλακές να είναι, επίσης, στη σειρά για τη δική τους απελευθέρωση, ώστε να βγουν άλλοι 50 όμηροι από τη Λωρίδα της Γάζας. Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει έναν κατάλογο με άλλους 50 βίαιους εγκληματίες για μελλοντική απελευθέρωση σε περίπτωση που η Χαμάς αποφασίσει να συνεχίσει να απελευθερώνει ομήρους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως το υπουργικό πολεμικό σμβούλιο αποφασίζει ποιοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερώνονται.

«Θα εξετάσουμε κάθε σοβαρή πρόταση» για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων, πρόσθεσε.

«Τα παιδιά κακοποιούνταν κατά συρροή»

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος παρείχε στοιχεία για τις συνθήκες κράτησης των πμήρων, με βάση αυτά που έχουν περιγράψει στις οικογένειές τους.

«Τα παιδιά κακοποιούνταν κατά συρροή» ανέφερε, ενώ στάθηκε στη θεία ενός 12χρονου αγοριού που είπε ότι ο ανιψιός της απειλήθηκε με όπλο όταν έκλαιγε και αναγκάστηκε να «παρακολουθήσει ταινίες με φρικαλεότητες της Χαμάς».

Ακόμη, είπε πως οι απαγωγείς απείλησαν να σκοτώσουν δύο παιδιά, ηλικίας οκτώ και 15 ετών, και τους είπαν ότι κανείς δεν τα ήθελε πίσω στο σπίτι τους στο Ισραήλ, σύμφωνα με τη γιαγιά τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.