Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 20 Ρώσοι στρατηγοί σκοτώθηκαν στο μέτωπo

Μοιραστείτε το

Περισσότεροι από 20 στρατηγοί του ρωσικού στρατού έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της πλήρους ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Nikkei, επικαλούμενο στοιχεία των ιαπωνικών μυστικών υπηρεσιών που προέκυψαν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Kiyofumi Iwata, πρώην αρχηγός του επιτελείου των χερσαίων δυνάμεων άμυνας της Ιαπωνίας, ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλός. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, σε περιπτώσεις μάχης, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου περιπτώσεις θανάτου υψηλόβαθμών αξιωματικών.

Σύμφωνα με μια εκδοχή του δημοσιεύματος, ο ουκρανικός στρατός μπόρεσε να επιτεθεί στους Ρώσους στρατηγούς εντοπίζοντας τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων. Ο Iwata αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των στρατηγών που σκοτώθηκαν στην υπεροχή των Ουκρανών στον κυβερνοπόλεμο, «η οποία μας επιτρέπει να μάθουμε τη θέση των στρατιωτικών ηγετών, καθώς και τη ρωσική τακτική της αποστολής στρατηγών στο μέτωπο».

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, τα «χτυπήματα» σε Ρώσους στρατηγούς καθοδηγήθηκαν από πληροφοριοδότες της ουκρανικής πλευράς στις κατεχόμενες περιοχές του Ντονμπάς, δήλωσε υψηλόβαθμος υπάλληλος των ιαπωνικών μυστικών υπηρεσιών.

Ένα άλλο σημείο που έγινε εμφανές τον τελευταίο χρόνο, γράφει το δημοσίευμα, είναι η «κατωτερότητα» των ρωσικών στρατιωτικών όπλων.

Τον Αύγουστο του 2022, η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι τουλάχιστον 10 Ρώσοι στρατηγοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.