Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ποιος μήνας είναι ο χειρότερος για να νοσηλευτείς σε νοσοκομείο

Ο ρόλος των νέων στο επάγγελμα

Μοιραστείτε το

Κανείς ποτέ δεν σχεδιάζει ή δεν θέλει να πάει εσπευσμένα στα επείγοντα περιστατικά. Σε χώρες, μάλιστα, όπως οι ΗΠΑ, οι τιμές της υγειονομικής περίθαλψης είναι τόσο παράλογες που μια απλή επίσκεψη στο νοσοκομείο μπορεί να είναι αρκετά ακριβή.

Αλλά ακόμη και αν βάλουμε στην άκρη τους υπέρογκους λογαριασμούς, πολλοί άνθρωποι συνδέουν τα νοσοκομεία με την ταλαιπωρία, τη δυστυχία, τον πόνο και τον θάνατο παρά με την υγεία και την ανάρρωση. Αλλά αν πρέπει να πάτε, ή αν έχετε ένα ατύχημα και χρειάζεστε βοήθεια, είναι αλήθεια ότι ορισμένοι μήνες είναι καλύτεροι από άλλους για να κάνετε μια επίσκεψη;

Σύμφωνα με το «July Effect», και όσα αναφέρει το grunge.com, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι «ναι». Η κοινή λογική μπορεί να σας οδηγήσει να σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι είναι πιο σωματικά δραστήριοι τους καλοκαιρινούς μήνες. όπως ο Ιούλιος. και πιο επιρρεπείς σε επικίνδυνες συμπεριφορές, επομένως τα νοσοκομεία έχουν περισσότερη δουλειά, η φροντίδα των ασθενών είναι πιο τεταμένη και τα ανθρώπινα λάθη πιο συχνά.

Στην πραγματικότητα, ο Ιούλιος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας για να πάει κανείς στο νοσοκομείο για έναν λόγο που πιθανώς δεν θα περιμένατε: το πρόγραμμα των γιατρών. Όπως λέει το TIME, οι πιο έμπειροι ειδικευόμενοι διδάκτορες φεύγουν τον Ιούλιο και τη θέση τους παίρνουν οι λιγότερο έμπειροι.

Νέοι στο επάγγελμα

Όπως εξηγεί το TIME, οι γιατροί γενικά συμφωνούν ότι ο Ιούλιος είναι η λιγότερο ασφαλής εποχή για τους ασθενείς να λάβουν περίθαλψη. Οι νέοι απόφοιτοι -απευθείας από την ιατρική σχολή- καταφθάνουν στα νοσοκομεία τον Ιούλιο για να ξεκινήσουν την πρακτική τους. Έτσι, αν μπείτε σε ένα νοσοκομείο τον Ιούλιο, η ζωή σας μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός ατόμου που παρέχει νοσοκομειακή φροντίδα για πρώτη φορά.

Ο Guardian αναλύει περαιτέρω το θέμα αυτό, χαρακτηρίζοντας την εισαγωγή νέων γιατρών σε ένα νοσοκομείο ως μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από «τρόμο, υπερηφάνεια, ιεραρχία και αποτυχημένη πληροφορική».

Πολυάριθμες μαρτυρίες από τις πρώτες ημέρες των γιατρών περιγράφουν εξάντλησησύγχυσημη γνώση του τι πρέπει να κάνουν για τους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, έλλειψη προσωπικού υποστήριξης του νοσοκομείου, βετεράνους γιατρούς σε διακοπές και πολλά άλλα.

Αυτές οι μαρτυρίες προέρχονται από γιατρούς του Ηνωμένου Βασιλείου που ξεκινούν την ειδικότητά τους τον Αύγουστο, τη «Μαύρη Τετάρτη» -την πρώτη Τετάρτη του μήνα, όχι τον Ιούλιο. Αλλά είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η ίδια εμπειρία επεκτείνεται και στους πρώτους μήνες της διδακτορικής ειδίκευσης στις ΗΠΑ και αλλού.

Στην πραγματικότητα, το The Healthy αναφέρει ότι οι ασθενείς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουν 41% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν σε χειρουργική επέμβαση, για παράδειγμα, από τους ασθενείς τον Απρίλιο και το Μάιο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.